Cel mai nou simptom al coronavirusului. Motive de îngrijorare în rândul specialiștilor

Lista simptomelor COVID se mărește continuu cu noi semne ale infecției. Unul dintre acestea, remarcat într-un studiu al bitranicilor, a atras atenția specialiștilor.

13 feb. 2021, 16:47
Cel mai nou simptom al coronavirusului. Motive de îngrijorare în rândul specialiștilor

Cel mai nou simptom al coronavirusului este asociat cu febra, iar din această cauză a atras atenția bucureștenilor. Un milion de persoane au participat la un studiu în Marea Britanie, iar cercetătorii au pornit de la simptomele ” de bază” ale infectării cu coronavirus, cum ar fi: febră, tuse și pierderea gustului și a mirosului.

Citește și: Opt simptome Covid-19 despre care habar nu aveai. De la căderea părului până la sindromul ochilor roz

Cercetătorii au aflat că lista simptomelor cu coronavirus este mult mai mare decât se așteptau. Frisoanele, pierderea poftei de mâncare, durerile de cap și durerile musculare luate împreună arată și ele că sunt șanse mari ca persoana care le manifestă să fie infectată cu coronavirus. Acestea apar de cele mai multe ori în combinație cu cele clasice, arată publicația „The Sun”.

Cel mai nou simptom al coronavirusului. Cercetătorii afirmă că în prezent dacă toată lumea cu simptomele de bază s-ar testa, proporția celor găsiți pozitivi ar fi de jumătate, și ar urca la trei sferturi în situația în care printre acele simptome ar apărea și frisoanele.

Ce vaccin ar alege Alexandru Rafila pentru imunizarea anticovid

Medicul Alexandru Rafila a fost întrebat la Digi24 care ar fi vaccinul pe care l-ar alege pentru imunizare, dintre Pfizer, Moderna și AstraZeneca, dacă ar avea această opțiune. Rafila a declarat că ar opta pentru AstraZeneca, pe care-l consideră un vaccin suficient pentru o persoană ca el, care a trecut deja prin infectarea cu Covid-19.

“Aș alege vaccinul AstraZeneca, chiar dacă are o eficacitate mai mică decât celelalte două, cel puțin așa arată primele studii, cred că este un vaccin suficient pentru cineva care a trecut deja prin boală. Eu am fost deja infectat cu coronavirus. Există studii care arată că la persoanele care au trecut prin boală într-un interval de trei până la șase luni s-ar putea să fie suficientă o singură doză, dar încă nu avem o certitudine în acest sens”, a spus Alexandru Rafila, la Digi24.