Cel mai potent crescător de ovine din România investește 5 milioane de dolari pentru achiziționarea unui vapor: „Săptămâna viitoare semnăm contractul”

Dumitru Andreșoi, cel mai mare crescător de ovine din România, își cumpără vapor de 5 milioane de dolari, pentru a transporta animale.

02 oct. 2023, 23:32
Cel mai potent crescător de ovine din România investește 5 milioane de dolari pentru achiziționarea unui vapor: „Săptămâna viitoare semnăm contractul”
dumitru Andreșoi, cel mai mare crescător de ovine din România, își cumpără vapor

Dumitru Andreșoi, cel mai mare crescător de ovine din România, fiind totodată și președintele Asociației Crescătprilor de Ovine „Dacia”, se pregătește să își ducă afacerea la un alt nivel, și are în plan să achiziționeze un capor în valoare de 5 milioane de dolari. Acesta deține un efectiv de animale care se ridică la peste 20.000 de oi mamă.

Citește și: Oaia Lambi, furată de un român drogat de la o grădină zoologică din Olanda: „Nu ca să o mângâie”

În scurt timp, oierul va achiziționa un vapor pentru transportul animalelor. Nava a fost recent modernizată și are capacitatea de a transporta aproximativ 30.000 de animale.

„Suntem în ultima fază, negocierile au fost încheiate, acum se verifică toate actele, iar dacă totul este în regulă, săptămâna viitoare semnăm contractul. O navă pentru transportul animalelor în viu, atât pe bovine, cât și pe ovine, una dintre navele mari, care a fost modernizată în urmă cu trei ani. Îndeplinește toate normele, nu are nicio interdicție în niciun port. Asta am verificat foarte mult, pentru că e foarte important să încarce din toate porturile.

Citește și: Carlo Dinardo de la Gârla Mare, fermierul italian care s-a mutat definitiv în România și a pus pe picioare o afacere de succes

Am văzut 10-15 nave, am pus în balanță toate plusurile și minusurile și am considerat că nava aceasta este potrivită, deși este o navă mai mare, mai scumpă. Am stabilit la 5 milioane de dolari, era mai mult, dar am negociat. (…) Vasul are o capacitate netă de transport de 1.600 de tone. Dacă scădem undeva la 250-300 de tone furajele, rămân cam 1.300 de tone de greutate netă. Dacă animalele au cam 40 de kg, putem transporta undeva la 25.000-30.000 de animale”, a precizat Dumitru Andreșoi, pentru AGRO TV.


Calendar 2024
Calendar 2024