Carlo Dinardo de la Gârla Mare, fermierul italian care s-a mutat definitiv în România și a pus pe picioare o afacere de succes

Un fermier italian s-a mutat în România și crește pomi. Fără niciun ajutor de la stat, Carlo Dinardo a ajuns să aibă o afacere de succes.

23 sept. 2023, 23:59
Carlo Dinardo de la Gârla Mare, fermierul italian care s-a mutat definitiv în România și a pus pe picioare o afacere de succes
Carlo Dinardo, italianul care a dat lovitura în România

Carlo Dinardo a venit la Gârla Mare, în Mehedinți, în urmă cu opt ani, iar de atunci nu a mai plecat. Italianul a investit într-o livadă, iar acum fructele sale ajung în marile lanțuri de magazine. Nu i-a fost deloc ușor, dar i-a avut aproape pe oamenii locului.

Citește și: Cine este tânărul fermier care şi-a deschis o fermă după ce s-a întors din străinătate. Soiul de varză pe care-l cultivă rezistă mult timp după recoltare

În anul 2015, o rafală de grindină puternică i-a distrus munca de o viață și afacerea moștenită de două generații. Italianul a fost nevoit să oună lacătul pe afacerea cu pomicultura din țara natală și a decis să investească în România. S-a stabilit în comuna Gârla Mare, din Mehedinți, deoarece, în Italia, lucrase 20 de ani cu românii de aici.

Aici a găsit un loc cu soluri fertile, unde a plantat livezi întregi de pomi fructiferi. Astăzi, fructele gustoase ajung pe rafturile marilor magazine, fără sprijin din partea statului.

Citește și: Fermierii din Buzău vor să dea lovitura cu produse de nișă. Usturoiul afumat și țuica de usturoi ar putea crește profitul de pe urma acestei culturi

Carlo Dinardo nu i-a uitat pe românii care i-au fost alături în Italia. Acum lucrează cu toții în livezile din Gârla Mare.

Investiția este de 10.000 de euro pe hectar, dar italianul spune că nu regretă pasul făcut și mutarea în România și consideră că piața de desfacere către lanțurile de magazine un pas important pentru o afacere în agricultură.