Cel mai puternic atac informatic din istorie: Cine sunt autorii

Puternicul atac informatic de săptămâna trecută împotriva unei companii europene ce înregistrează e-mailuri de tip spam, Spamhaus, provenea din Rusia, a declarat luni directorul unei firme de securitate pe Internet pentru cotidianul rus Vedomosti.

RomaniaTV.net
01 apr. 2013, 12:47
Cel mai puternic atac informatic din istorie: Cine sunt autorii

Activişti ruşi s-au aflat în spatele atacului efectuat de hackeri ce a vizat Spamhaus, un grup cu sediul la Geneva ce publică „liste negre” cu adrese de spam utilizate de servicii de mesagerie electronică cu scopul filtrării e-mailurilor nedorite, a declarat Aleksandr Liamin, directorul general al site-ului Highloadlab.com, cu sediul în Rusia.

Organizatorii atacului au infectat servere cu nume de domenii (DNS) pe web, supraîncărcând reţeaua mondială.

Potrivit Spamhaus, atacul a început după ce grupul a plasat pe lista sa un site olandez, Cyberbunker.

Spamhaus a vizat în mod clar Cyberbunker, care ar fi putut să fie ajutat de hackeri provenind din Europa de Est, scria presa.

Într-un interviu pentru site-ul public de ştiri RT, Sven Olaf Kamphuis, care s-a prezentat drept purtător de cuvânt al hackerilor, a declarat că Cyberbunker este doar una dintre firmele care au participat la atacul efectuat ca replică la tactici de „intimidare” ale Spamhaus.

„Spamhaus a supărat multă lume, în ultimii ani, şantajând furnizori de acces la Internet şi operatori pentru ca aceştia să deconecteze clienţi fără hotărâre judecătorească sau proces”, a declarat el.