Cel mai scump brad din România stă și anul acesta în depozit. Primăria Târgu Jiu a plătit 100.000 de euro pe pe copacul decorativ

Bradul pentru care Primăria Târgu Jiu a plătit în urmă cu 11 ani 100.000 de euro stă și anul acesta în depozit. În schimb, consiliul local a scos alți 15.000 de lei din bugetul local pentru un brad natural.

22 nov. 2023, 22:43
Cel mai scump brad din România stă și anul acesta în depozit. Primăria Târgu Jiu a plătit 100.000 de euro pe pe copacul decorativ

Cel mai scump brad din România va sta și anul acesta în depozitul Primăriei Târgu Jiu. Reprezentanții instituției spun că pentru amplasarea acestuia ar fi fost nevoie de o platformă din beton.

Citește și: Nicușor Dan, în vizită la Moș Crăciun! Grinch-ul Capitalei a furat startul și s-a pozat alături de familie lângă brad

Cel mai scump brad din România, în valoare de 100.000 de euro, va sta tot în depozit

În 2012, primăria Târgu Jiu a achiziționat un brad înalt de 22 de metri și cu peste 8.000 de leduri pentru care a plătit aproximativ 100.000 de euro. Chiar dacă a costat o adevărată avere, consiliul local a plătit anul acesta alți 15.000 de lei pentru unul natural, lucru de neînțeles pentru cetățenii orașului.

„Din păcate, deși am căutat soluții pentru a-l putea amplasa într-o altă zonă a municipiului Târgu Jiu, încă nu am găsit soluția tehnică pentru ca acest brad să poată fi pus într-un cartier din municipiu. Ne-am fi dorit acest lucru”, a spus Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Acest brad ar fi putut fi montat la Târgu Jiu doar dacă avea o platformă betonată de aproximativ 80 de metri pătrați, potrivit antena3.ro. Anul acesta, în centrul orașului va fi montat un brad natural, la fel ca anul trecut. După ce Curtea de Conturi a declarat achiziția bradului în valoare de 100.000 de euro ca fiind ilegală, patru angajați îl plătesc și acum prin proprirea pe salarii.

Pentru românii care vor să aibă în case de Crăciun un brad care să îl imite perfect pe cel natural, este bine de știut că prețurile nu sunt deloc mici. Brazii artificiali au cunoscut o creștere semnificativă în popularitate în ultimii ani. Ofertele din magazine cuprind o diversitate impresionantă de modele, dimensiuni și stiluri.

Multe magazine au lansat deja oferte pentru produsele de Crăciun, inclusiv alimente și decorațiuni, încă din luna octombrie. Carrefour, de exemplu, prezintă o gamă variată de brazi de Crăciun. Opțiunile includ brazi cu prețuri de până la 999 de lei, cu înălțimea de 2,2 metri, încadrați în categoria „Premium”. Există și variante mai accesibile, precum cele la 419 lei, 229 lei sau chiar 139 de lei. Pentru opțiuni mai economice, poți opta și pentru un brăduț metalic, disponibil la doar 29 de lei.

Citește și: Un brad secular, tăiat de Crăciun, provoacă tensiuni fără precedent între Austria şi Italia. S-a ajuns la Curtea de Justiţie