Cel mai simplu mod de a ține țânțarii la distanță. Substanța care ”rezolvă cazul” este foarte ușor de preparat

Toată lumea vrea să țină țânțarii la distanță, astfel încât trucurile la care se poate apela, odată cu venirea căldurii, devin și ele din ce în ce mai diversificate. Cea mai eficientă metodă pare a fi cea asigurată de o substanță ”minune”, pe care o poate prepara oricine, în propria casă.

28 iun. 2023, 10:57
Cel mai simplu mod de a ține țânțarii la distanță. Substanța care ”rezolvă cazul” este foarte ușor de preparat

Temperaturile ridicate și țânțarii au făcut, mereu, casă bună. În această perioadă, la nivel european, a fost emisă o atenționare referitoare la înmulțirea cazurilor de infectare cu virusul West Nile, cauzat de înțepăturile țânțarilor. Nici România nu face excepție, astfel încât măsurile prin care țânțarii pot fi ținuți la distanță se află la mare căutare.

Foarte eficientă în acest caz este o substanță care poate fi obținută din patru ingrediente simple, care se găsesc în casele fiecărui român.  Dacă suprafețele sunt curățate cu această soluție, țânțarii  vor fi ținuți la distanță.

Citește și Alimentele pe care nu trebuie să le congelezi niciodată. Chef Joseph Hadad a făcut lista

Cum se obține substanța care ține țânțarii la distanță

Doar de patru ingrediente este nevoie pentru a obține soluția ”minune”, care te va ajuta să ții țânțarii la distanță, susține Spynews.

Este vorba despre alcool, două linguri de detergent pentru podea, două linguri de bicarbonat de sodiu și o lingură de gel de spalat vase. Cele patru ingrediente sunt amestecate într-un recipient de o jumătate de litru, iar substanța obținută se aplică pe suprafețele din casă. Combinația dintre aceste ingrediente va ține țânțarii la distanță, eficiența acestei substanțe fiind, deja, dovedită.

Citește și Gata cu țepele hypermarketurilor străine la adresa clienților din România. ANPC a dat ordinul

După ce numărul cazurilor de infestare cu virusul West Nile a devenit din ce în ce mai mare, la nivel european, a fost lansat un avertisment în acest caz. Nici în România nu este de neglijat acest semnal de alarmă.

„Nu neglijați niciodată înțepăturile din țânțar, pentru că se pot transmite și boli, unele dintre ele letale. Sunt cinci semne de alarmă care ar trebui să ne indice prezentarea la spital, mai ales că nu mai vorbim de rarități cat despre West Nile şi Zika. Atunci când avem febră mare, când doare capul, când vărsăm, când apar tulburări de vedere, fotofobia, când se alterează starea generală în interval de 2-3 zile după înțepătură de țânțar este un clar semnal de alarmă că am putea dezvolta o neuroviroză de tipul dacă vreți, lui West Nile, care necesită tratament de urgență.”, a spus Tudor Ciuhodaru, pentru Antena 3.