Cel mai tânăr miliardar african şi cel mai bogat om din ţara sa, răpit de bărbaţi înarmaţi

Omul considerat a fi cel mai tânăr miliardar de pe continentul african şi cel mai bogat om din Tanzania, Mohammed Dewji, a fost răpit joi de bărbaţi înarmaţi la Dar es Salaam, au anunţat surse oficiale citate de AFP şi DPA.

11 oct. 2018, 17:12
Cel mai tânăr miliardar african şi cel mai bogat om din ţara sa, răpit de bărbaţi înarmaţi

Conducătorul de 43 de ani al grupului METL prezent în circa zece ţări în domeniile agriculturii, asigurărilor, transporturilor, logisticii sau agroalimentar, Mohammed Dewji a fost răpit când intra în sala de sport a unui hotel din capitala economică a ţării, au precizat autorităţile administrative şi poliţieneşti.

„Primele informaţii indică faptul că a fost răpit de albi veniţi la bordul a două autovehicule”, a declarat presei guvernatorul regiunii Dar es Salaam, Paul Makonda, subliniind că „acest tip de incident este nou”.

Şeful poliţiei din Dar es Salaam, Lazaro Mambosasa, a precizat că străinii „au tras în aer înainte de a-l introduce cu forţa” pe Dewji în autovehiculul lor, potrivit Agerpres.

Poliţia, care a identificat suspecţi, a efectuat deja arestări, a indicat el.

Potrivit DPA, care îl citează tot pe Paul Makonda, în prezent este în curs o operaţiune pentru salvarea lui Dewji.

Născut în Tanzania, Mohammed Dewji şi-a făcut studiile la universitatea Georgetown din SUA. În 2013, el a devenit primul tanzanian care a apărut pe coperta revistei Forbes şi în 2015 a fost declarat Persoana anului de către Forbes Africa. Potrivit revistei, averea sa a fost evaluată la 1,54 miliarde de dolari în 2018.

Deputat din 2005 până în 2015, el este şi principalul acţionar al clubului de fotbal Simba FC.


loading...