Cel mai tânăr pilot de avion din lume are 5 ani. Tatăl îl supune unui program inuman de pregătire

Un băieţel din China, în vârstă de numai 5 ani, a fost recunoscut de Cartea Recordurilor ca fiind cel mai tânăr pilot de avion lume. El a condus fără niciun fel de ajutor un aparat de zbor, timp de 35 de minute.

02 sept. 2013, 16:54

He Yide, un copil chinez poreclit „Duoduo”, a devenit oficial cel mai tanar pilot de aeronave el reuşind să efectueze primul său zbor cu un avion, deşi are vârsta de numai cinci ani.

Potrivit site-ului cotidianului China Daily, performanţa sa a fost omologată de Cartea Recordurilor, după ce băiatul a efectuat un zbor de aproximativ 35 de minute, la comanda unui aparat ultrauşor, pe deasupra Parcului Zoologic din Beijing.

Zborul a fost precedat de luni de zile de antrenament, tatăl lui „Duoduo” cheltuind peste 3.000 de lire sterline pentru lecţii private de zbor pentru fiul său. În plus, micuţul a avut parte de un program spartan de pregătire, fiind trezit în fiecare dimineaţă la ora 4.30, pentru a ajunge în aeroport la ora 5.00.

De asemenea, tatăl a stârnit dezaprobarea opiniei publice, după ce şi-a pus fiul să urce pe Muntele Fuji în timpul unei furtuni sau şi-a forţat băiatul să alerge gol, prin zăpadă, la minus 13 grade, clipul fiind postat pe internet.