Cel mai ucigaş lunetist din istoria SUA nu are regrete GALERIE FOTO

Chris Kyle, cel mai ucigaş lunetist din istoria Statelor Unite, face dezvăluiri uluitoare despre misiunile pe care le-a îndeplinit cu sânge rece.

03 ian. 2012, 16:01

Membru al trupelor de elită ale Marinei americane, SEAL, Chris Kyle a ezitat la prima misiune ucigaşă. Fusese trimis în Irak şi trebuia să ucidă o femeie care se pregătea să atace cu grenade de mînă un grup de soldaţi americani. Era înainte de capturarea lui Saddam Hussein să fie capturat. Chris supraveghea zona respectivă din turnul unei clădiri. Soldaţii nu o vedeau pe femeie venind.
„Trage!”, i-a ordonat şeful lui Chris. „Dar…”, i-a răspuns lunetistul ezitând. Cînd superiorul lui l-a văzut nehotărât, s-a răstit la el :”Trage!” Atunci a apăsat pe trăgaci şi a împuşcat femeia care tocmai dăduse drumul grenadei. A mai tras o dată în ea, în timp ce grenada exploda.
După acest început, în celelalte patru misiuni în care a mai fost trimis în Irak, Chris a învăţat că nu trebuie să ezite, deoarece orice slăbiciune faţă de inamicul irakian poate duce la o tragedie.
„Nu regret. Pot sta în faţa lui Dumnezeu cu conştiinţa împăcată”, a declarat cel mai ucigaş lunetist din istoria SUA, care a ucis 255 de oameni, între care Pentagonul a confirmat oficial numai 160, precizează publicaţia britanică. Numai în cea de-a doua bătălie de la Fallujah, Chris a omorât 40 de oameni.
„Datoria mea era să împuşc duşmanul, nu să regret. Regretele mele sunt pentru oamenii pe care nu i-am putut salva: soldaţi, prieteni. Cele mai rele momente din viaţa mea au fost în timpul în care am făcut parte din SEAL, dar pot sta în faţa lui Dumnezeu cu conştiinţa împăcată că mi-am făcut datoria”, a declarat Chris Kyle.Cea mai dificilă lovitură a fost  în 2008, când a tras într-un insurgent ce avea un lansator de rachete, la o distanţă de 1,9 kilometri. Înainte de a intra în Marină, Chris Kyle participa la rodeo de cai sălbatici în Texas.
El a depăşit recordul anterior deţinut de sergentul Adelbert F. Waldron, care a ucis 109 oameni în timpul războiului din Vietnam. Totuşi, soldatul care a ucis cei mai mulţi oameni în timpul războiului este finlandezul Simo Häyhä, care a răpus 542 de soldaţi sovietici în timpul celui de-al doilea război mondial.
Insurgenţii l-au poreclit „diavolul din Rahmadi” şi au pus o recompensă de 20.000 de dolari pe capul său, iar colegii din trupele SEAL l-au numit „legenda”.
Pentru curajul său, soldatul a primit trei stele de argint şi cinci stele de bronz, după ce a fost împuşcat de două ori şi a fost la locul a şase explozii.Kyle, care s-a retras din Marină după 10 ani, în 2009, şi-a spus povestea în cartea „Trăgătorul de elită american”, lansată astăzi.  Acum locuieşte în Dallas, este căsătorit şi are doi copii.