Cel mai valoros kickboxer din lume îl face praf pe Daniel Ghiţă: M-a dezamăgit, nu-i un om bun

Rico Verhoeven, cel mai valoros kickboxer din lume, îşi va face debutul în MMA pe 19 octombrie, la Sibiu, în cadrul galei RXF.

28 sept. 2015, 08:43
Cel mai valoros kickboxer din lume îl face praf pe Daniel Ghiţă: M-a dezamăgit, nu-i un om bun

Rico Verhoeven, “Prinţul kickboxing-ului” este neînvins de trei ani, ultima înfrângere suferind-o în faţa compatriotului său, Semmy Schilt, multiplul campion mondial de K1. Luptătorul olandez a purtat o discuţie cu Turnul Sfatului, în care a vorbit despre noul său pas în MMA, cariera excepţională din K1, dar şi despre relaţia cu luptătorul român Daniel Ghiţă.

Ghiţă este un bun luptător, dar nu şi o persoană bună. Pentru mine, Ghiţă nu este cel mai bun luptător român… Chiar mi-aş dori să văd o confruntare între el şi Benny. Cheia succesului în faţa lui Ghiţă a fost aceea de a-mi impinge limitele la maximum şi de a fi puternic pe plan mental (…) Noi ne-am antrenat împreună, o lungă perioadă de timp, mai mult de doi ani. Eu am început să devin tot mai bun, pentru că în momentul în care am început să ne antrenăm împreună el era luptătorul mai complet, dar după un an lucrurile au început să se schimbe. Mă antrenam din greu cu el şi făceam sparring-uri.

După ce l-am învins, prima oară, în piramida Glory 11, el a început să se plângă celor de la Glory şi să spună că în sparring-uri obişnuia să mă facă uşor KO şi că s-a concentrat doar pentru o potenţială finală cu Gokhan Saki. Precizând că nu s-a antrenat nici măcar o zi pentru mine. Au fost cuvinte urâte, dar am demonstrat şi în al doilea meci că eu vorbesc doar în ring. Drept dovadă l-am învins din nou. Când pierzi un meci, asta este. Accept-o şi mergi mai departe, însă el continua să se plângă. Am crezut că suntem prieteni, dar m-am înşelat. Nu se spun astfel de chestii despre prieteni… Cam acesta este motivul pentru care nu am o părere foarte bună despre el, ca om„, a spus Rico Verhoeven.