Cel mai vechi leac din lume. Vindecă zeci de boli şi ţine bătrâneţea la distanţă

Bunicii noştri consumau frecvent supă de oase. Aceştia foloseau întregul animal pentru gătit: piele, oase, măduvă, cartilagii. Oamenii moderni ignoră oasele şi cartilagiile în favoarea cărnii musculare care este mai puţin nutritivă. Iată de ce e bună supa de oase şi cum se prepară.

26 mai 2017, 06:21
Cel mai vechi leac din lume. Vindecă zeci de boli şi ţine bătrâneţea la distanţă

Supa de oase este una dintre cele mai bogate surse de nutrienţi: o mare varietate de minerale, într-o formă uşor de absorbit (foarte mulţi oameni suferă de dezechilibre minerale şi carenţe din cauza alimentaţiei preponderent industriale şi a degradării solului). Aceasta mai conţine colagen şi alţi agenţi antiîmbătrânire, nutrienţi care ajută articulaţiile, pielea, părul şi întregul organism, potrivit doctorulzilei.ro.

Unii cercetători afirmă că proteinele din colagen compensează efectele cancerigene ale cărnii musculare.

Supa de oase este recunoscută pentru rolul ei de a vindeca mucoasa intestinală. Se ştie că alimentaţia modernă este inflamatorie şi că mulţi oameni au probleme intestinale. Este bună şi pentru cei care au intoleranţă la gluten (boala celiacă) sau care consumă mult gluten.

Sunt în curs cercetări privind rolul supei de oase în tratarea bolilor autoimune. Se ştie că cele mai multe boli autoimune încep cu problemele din intestin, iar permeabilitatea acestuia este una dintre cele mai frecvente atacuri autoimune din corp, fiindcă există pierderi de substanţe străine din intestin în fluxul sangvin.

Citeşte şi Borşul te menţine sănătos şi energic

În plus, supa de oase este bună şi pentru sistemul imunitar, pentru buna funcţionare a creierului şi a memoriei, împotriva stresului, împotriva frigului. Ajută chiar şi la reducerea celulitei.

Julia March, expertă în lifestyle şi frumuseţe, printre ai cărei clienţi se numără celebrităţi de la Hollywood, recomandă consumul supei de oase pentru a combate lipsa de fermitate şi roşeaţa tenului, informează dailymail.co.uk.

„Clienţii mei au un ten mai puţin inflamat, mai luminos şi mai tonifiat după ce beau supă de oase. Aceasta repară, conferă fermitate, întinereşte şi vindecă tenul”, a spus Julia March, care recomandă un consum de până la trei căni de supă pe zi pentru îmbunătăţirea aspectului tenului.

Supa este preparată prin fierberea la foc mic a oaselor în apă, cu un strop de oţet, care absoarbe substanţele minerale, timp de câteva ore. În supă se pot adăuga, de asemenea, legume şi verdeţuri.

Cum se consumă. Poţi bea zilnic o ceaşcă de supă de oase sau să o foloseşti ca bază pentru anumite feluri de mâncare sau pentru asezonarea legumelor.

După ce ai pregătit-o (din oase special cumpărate sau din oasele care-ţi rămân la masă şi care dau un gust bun supei), o poţi conserva la rece sau o poţi congela timp de 6 luni, în borcane sau cutii ermetice. O poţi pune în tava de cuburi de gheaţă şi când ai nevoie, poţi adauga unul sau două cuburi în mâncare.

Supa de oase se poate face din oase de vită, de oaie, de pasăre, fie amestecate, fie doar dintr-un singur tip. De la pasăre se pot folosi capul şi ghearele care au mult colagen.

Citeşte şi Amestecul care luptă împotriva cancerului şi împotriva a alte 101 boli! Iată care este elixirul minune pe care poţi să îl prepari acasă