Cel mai vechi târg de Crăciun din Germania a fost deschis VIDEO

Cel mai vechi târg de Crăciun din Germania şi-a deschis porţile, la Dresda. Mii de vizitatori s-au adunat în centrul oraşului, atraşi de mirosul de vin fiert şi de cârnaţi la grătar.

RomaniaTV.net
29 nov. 2012, 11:08
Cel mai vechi târg de Crăciun din Germania a fost deschis VIDEO

Târgul din Dresda se află la ediţia cu numărul 578. La inaugurare, cei prezenţi au primit gratuit câte o bucăţică dintr-o prăjitură tradiţională, care a măsurat fix 2012 milimetri. Delicatesa, pregătită special pentru eveniment, este făcută din făină, zahăr, unt, rom jamaican şi stafide.

„Spiritul Crăciunului nu are neapărat de-a face cu vremea. Sunt luminile, decoraţiunile. În plus, în weekend vin copiii în vizită şi pentru mine asta înseamnă deja că e Crăciunul”, a spus o participantă la deschidere.

În centrul Dresdei sunt amenajate peste 200 de standuri cu gustări şi cu suveniruri. Toate sunt amplasate în jurul unui brad care tocmai a împlinit 105 ani şi al unei uriaşe piramide de lemn, împodobită cu figurine. Organizatorii estimează că în cele trei săptămâni cât va fi deschis, târgul va fi vizitat de peste două milioane de oameni.