Cel mai zgomotos câine din lume, un Golden Retriever pe nume Charlie. Vezi cât de tare latră

Despre câinii din rasa Golden Retriever se spune că sunt animalele de companie ideale, datorită docilităţii şi devotamentului de care dau dovadă. "Copilăroşi" din fire, Golden Retriever-ii nu sunt niciodată agresivi, latră destul de rar, dar şi când o fac îşi fac simţită prezenţa. Charlie, un mascul în vârstă de şase ani, este, de altfel, câinele cu cel mai puternic lătrat din lume.

RomaniaTV.net
25 mart. 2013, 11:08
Cel mai zgomotos câine din lume, un Golden Retriever pe nume Charlie. Vezi cât de tare latră

Golden Retriever-ul Charlie a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind câinele cu cel mai puternic lătrat din lume, care ajunge până la 113.1 decibeli. Adică la acelaşi nivel cu cel de la un concert rock sau dintr-o oţelărie. Lătratul lui depăşeşte pragul mediu de durere al oamenilor, situat la 110 decibeli.

Charlie face parte dintr-o familie din Adelaide, Australia, iar stăpânii lui spun că a început să-şi exerseze lătratul atât de puternic când avea vârsta de un an. Din fericire pentru membrii familiei, dar şi pentru vecini, Charlie latră, însăm, doar la comandă. „Acasă nu latră deloc, este chiar foarte liniştit”, a povestit Belinda Freebairn.

CITEŞTE ŞI: Cel mai mic căţel din lume are aproximativ 100 de grame şi este cât o sticlă de ojă

Charlie este mai zgomotos decât un avion care decolează atunci când eşti la 300 de metri distanţă, decât o bormaşină pneumatică sau un elicopter care planează la 30 de metri deasupra capului unui om.

Golden Retrieverul Charlie a detronat în Cartea Recordurilor un Ciobănesc German din Londra, pe nume Daz, al cărui lătrat atingea, în 2009, pragul de 108 decibeli.