Cel puţin 12 răniţi după trecerea taifunului Vongfong pe deasupra arhipelagului Okinawa

Puternicul taifun Vongfong se îndrepta sâmbătă dimineaţă spre principalele insule ale Japoniei după ce trecerea sa peste arhipelagul Okinawa, situat în extremitatea sudică a ţării, s-a soldat cu cel puţin 12 răniţi, informează AFP.

11 oct. 2014, 10:07
Cel puţin 12 răniţi după trecerea taifunului Vongfong pe deasupra arhipelagului Okinawa

Cel puţin 12 persoane au fost rănite după trecerea taifunului Vongfong pe deasupra arhipelagului Okinawa. Conform Agenţiei meteorologice nipone, Vongfong se afla la ora 03.00 GMT la circa 200 km sud-est de Naha, principalul oraş din insula Okinawa.

Taifunul a fost retrogradat de la clasificarea „foarte puternic” la cea de „puternic”, dar rămâne unul de intensitate mare, fiind însoţit de vânturi cu viteza de peste 230 km/h.

Potrivit AFP, un japonez şi-a pierdut un deget după ce a fost lovit foarte tare de o uşă din cauza rafalelor puternice de vânt.

Conform estimărilor agenţiei japoneze, taifunul, care are o viteză de circa 10 km/h, ar urma să atingă luni insula Kiushu. În urmă cu o săptămână, trecerea unui alt taifun, Phanfone, s-a soldat cu şase morţi şi cinci dispăruţi, printre care doi militari americani.