Cel puţin 13 imigranţi, între care patru copii, AU MURIT după ce barca lor s-a lovit de un feribot

Cel puţin 13 imigranţi, între care patru copii, au murit după ce ambarcaţiunea lor a intrat în coliziune cu un feribot, în largul coastelor Turciei, în timp ce se îndreptau spre insula greacă Lesbos, relatează BBC News Online.

20 sept. 2015, 13:30
Cel puţin 13 imigranţi, între care patru copii, AU MURIT după ce barca lor s-a lovit de un feribot

Accidentul s-a petrecut duminică în largul coastelor Turciei, în apropierea portului Canakkale, în timp ce ambarcaţiunea se îndrepta spre insula greacă Lesbos.

Potrivit agenţiei de presă Dogan, 46 de persoane se aflau pe ambarcaţiune. Dintre acestea, 13 au murit, inclusiv patru copii, 13 sunt date dispărute, iar 20 au fost salvate.

Acest accident intervine după o serie de cazuri asemănătoare produse în ultima perioadă. Două fetiţe siriene, cu vârste de patru şi respectiv cinci ani, s-au înecat după ce două ambarcaţiuni cu imigranţi care încercau să ajungă din Turcia în Grecia s-au scufundat vineri şi sâmbătă.

O fetiţă cu vârsta de cinci ani a murit sâmbătă, iar alţi 13 imigranţi erau daţi dispăruţi, în largul insulei elene Lesbos, a anunţat Paza de Coastă greacă.

Nikos Lagkadianos, un purtător de cuvânt al Pazei de Coastă, a declarat că 11 persoane au fost salvate din mare, între Lesbos şi Turcia, iar o alta a ajuns înot la ţărm, sâmbătă dimineaţă. Supravieţuitorii au afirmat că alţi 13 imigranţi sunt dispăruţi.

Fetiţa de cinci ani a fost găsită în stare de inconştienţă şi a fost declarată moartă la spital, a precizat Lagkadianos.

O altă fetiţă siriană, în vârstă de patru ani, s-a înecat în largul coastelor turce vineri, în timpul eforturilor familiei sale de a ajunge în Grecia.

Fetiţa a fost găsită pe o plajă din oraşul turc Cesme, după ce ambarcaţiunea pe care se afla s-a scufundat. Alţi 14 sirieni, inclusiv opt copii, care se aflau pe aceeaşi ambarcaţiune, au fost salvaţi în cadrul unei operaţiuni a autorităţilor turce.

Aceste cazuri s-au petrecut la două săptămâni după apariţia imaginilor emoţionante cu trupul unui băieţel sirian de trei ani, Aylan Kurdi, găsit mort pe o plajă din Turcia.

Cel puţin 22 de imigranţi, dintre care patru copii, au murit marţi dimineaţa în largul coastelor din sud-vestul Turciei după ce ambarcaţiunea în care se aflau a naufragiat în drum spre insula greacă Kos. Alţi 34 de refugiaţi, dintre care o jumătate copii, s-au înecat duminica trecută în largul insulei elene Farmakonisi, după ce ambarcaţiunea lor s-a scufundat.