Cel puţin 15.000 de manifestanţi la Atena, în sprijinul guvernului Tsipras

Cel puțin 15.000 de persoane s-au adunat miercuri seara la Atena pentru a cere un 'suflu de demnitate' pentru Grecia, relatează AFP.

11 feb. 2015, 19:35
Cel puţin 15.000 de manifestanţi la Atena, în sprijinul guvernului Tsipras

Cel puţin 15.000 de manifestanţi au ieşit pe străzi la Atena, în sprijinul guvernului Tsipras, potrivit Agerpres.

La Salonic (nord) s-au reunit peste 5.000 de persoane, în timp ce alte manifestații au loc în mai multe orașe din țară. Expresia ‘Un suflu de demnitate’, vehiculată de mai multe zile pe rețele de socializare, și-a găsit ecoul în numeroase slogane afișate în Piața Parlamentului: ‘Stop austerității’, ‘Nici un pas înapoi’, ‘Dați o șansă Greciei’, ‘Respect’.

‘Suntem aici pentru a susține guvernul în negocieri, nu am votat Syriza. Este timpul să se restabilească dreptatea’, a explicat unul dintre manifestanți, Thanassis Goumasis, 48 ani.

Aceasta este a doua manifestație într-o săptămână organizată în favoarea guvernului prin rețeaua de socializare Facebook. Șapte greci din 10, potrivit unor sondaje publicate marți, consideră pozitivi primii pași ai noului guvern.

Premierul grec Alexis Tsipras a declarat marți seară că nu va solicita extinderea planului de ajutor financiar al țării sale, în ciuda presiunilor Berlinului.