Cel puţin 15 morţi în urma unui accident feroviar în India

Cincisprezece persoane au murit marţi în nordul Indiei după o coliziune între un tren şi o maşină de teren plină cu pasageri la o trecere la nivel cu calea ferată, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP, citat de Mediafax.

RomaniaTV.net
14 oct. 2011, 17:26
Cel puţin 15 morţi în urma unui accident feroviar în India

Trenul care circula în statul Uttar Pradesh a intrat într-o maşină de teren care transporta 19 persoane şi care încerca să traverseze calea ferată la o trecere cu semnalizare automată din districtul Mahamaya Nagar, la aproximativ 300 de kilometri de capitala acestui stat, Lucknow.

„Maşina a fost proiectată şase metri”, a declarat pentru AFP, sub acoperirea anonimatului, un oficial din cadrul Ministerului de Interne al Guvernului local, precizând că 15 pasageri de la bordul maşinii au murit pe loc, în timp ce alţi patru au fost grav răniţi.

Accidentul s-a produs în jurul orei 07.30 (04.00 ora României).

Numeroase treceri la nivel cu calea ferată din India sunt dotate cu semnalizare automată dar adeseori panourile de semnalizare nu sunt funcţionale.

Guvernul şi-a anunţat recent intenţia de a creşte tarifele călătoriilor cu trenul, o premieră din 2004, pentru a putea ameliora siguranţa vastei sale reţele feroviare, deosebit de periculoasă.

În fiecare an se înregistrează aproximativ 300 de accidente, adeseori mortale. Potrivit unui raport recent, aproximativ 15.000 de persoane mor anual doar traversând calea ferată, un număr pe care Guvernul l-a calificat drept un „masacru”.

În 2009, 25.705 persoane au murit în accidente feroviare, potrivit ultimelor statistici ale biroului naţional al dosarelor judiciare (National Crime Records Bureau, NCRB), care înregistrează decesele în urma crimelor sau accidentelor pe tot teritoriul Indiei.