Cel puţin 17 morţi în urma prăbuşirii unei clădiri în India

Numărul persoanelor decedate în urma prăbuşirii unei clădiri într-un sat din sud-vestul Indiei, sâmbătă, a ajuns la 17, a anunţat luni un oficial local, citat de AFP, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
06 ian. 2014, 08:51
Cel puţin 17 morţi în urma prăbuşirii unei clădiri în India

Şansele de a găsi supravieţuitori sunt de acum foarte mici, la 48 de ore după catastrofă, iar 16 persoane sunt date dispărute, potrivit acestui oficial.

Clădirea s-a prăbuşit în cursul după-amiezi la Canocone, un sat situat pe malul mării la sud de Panaji, în statul turistic Goa. Circa 40 de muncitori lucrau la construcţia acestei clădiri care, potrivit unui martor, s-a prăbuşit „ca un castel din cărţi de joc”.

Munca echipelor de salvare s-a dovedit dificilă prin riscul de fragilizare a clădirilor învecinate şi de noi căderi de rămăşiţe din imobil.

Poliţia din Goa caută constructorul şi comanditarul, de negăsit de sâmbătă, iar o anchetă a fost deschisă pentru punerea în pericol a vieţii altuia.

Accidentul este ultimul dintr-o lungă serie care pune în evidenţă calitatea proastă a construcţiilor în India şi încălcarea normelor de securitate. Afectată de o corupţie endemică, ţara cunoaşte o gravă criză a locuinţelor.