Cel puţin 19 morţi într-un accident de autobuz în Thailanda

Cel puţin 19 persoane au murit, marţi dimineaţa, în Thailanda, când un aubuz a intrat în coliziune cu un camion, după care a luat foc, au anunţat surse oficiale, citate de AFP.

RomaniaTV.net
23 iul. 2013, 09:51
Cel puţin 19 morţi într-un accident de autobuz în Thailanda

Autobuzul cu două nivele se deplasa între capitala Bangkok şi provincia Roi Et (nord-est). Acesta a luat foc imediat după impact, la ora 04.25 (00.25 ora României).

Imaginile difuzate de televiziunea thailandeză arătau, marţi, rămăşiţele autobuzului carbonizate.

„În total, au murit 19 persoane”, dintre care 18 pe loc, a anunţat un oficial din cadrul Institutului naţional de urgenţe din capitală. Poliţia provinciei Saraburi a anunţat că analizează cauzele accidentului.

Şoferul camionului, care transporta ciment, a fost arestat. Se pare că acesta a pierdut controlul vehiculului. „Camionul a traversat calea ferată în sens invers şi a lovit autobuzul”, a declarat colonelul de poliţie Assavathep Janthanari, precizând că în coliziune a fost implicată şi o camionetă.

Numărul pasagerilor din autobuz nu a fost precizat. Dar Witthichart Kallayanamitr, directorul companiei Ministerului Transporturilor care deţine autobuzul, a declarat că acesta avea capacitatea maximă de 32 de locuri.

Accidentele de transport sunt relativ frecvente în Thailanda.

În urmă cu câteva zile, un tren de noapte a deraiat între Bangkok şi Chiang Mai (nord), provocând rănirea a 23 de persoane, dintre care 18 turişti străini.

În aprilie, cinci persoane, dintre care un bebeluş de şapte luni, au murit când un autocar a căzut într-o râpă în provincia Phitsanulok (nord).