Cel puţin 27 de morţi într-un accident de autocar în Thailanda

Cel puţin 27 de persoane au murit şi alte peste 20 au fost rănite după ce autocarul în care se aflau a căzut luni seară într-o prăpastie din nordul Thailandei, a indicat poliţia, transmite AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
24 mart. 2014, 18:31
Cel puţin 27 de morţi într-un accident de autocar în Thailanda

Accidentul a avut loc în provincia Tak, la frontiera cu Myanmar, a precizat pentru AFP căpitanul Sittichai Panyasong, din cadrul poliţiei districtului Mae Tho.

O purtătoare de cuvânt a spitalului a confirmat că 27 de persoane şi-au pierdut viaţa, precizând că majoritatea victimelor au murit la locul accidentului.

‘Frânele au cedat în timp ce autocarul cobora o colină’, a declarat Sittichai. ‘Autocarul a lovit o barieră de beton de pe margine, după care a căzut de la o înălţime de 150 de metri’, a adăugat el, explicând că printre răniţi se numără şi un copil.

Vehiculul făcea parte dintr-un convoi de patru autocare care transportau funcţionari pentru o deplasare spre nord-estul regatului, a adăugat poliţistul.

Accidentele auto sunt extrem de frecvente în Thailanda, care are una din cele mai ridicate rate a deceselor pe şosele.

Un raport recent al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) susţine că, în Thailanda, există o rată de 38,1 morţi la 100.000 de locuitori, comparativ cu o medie de 18,5 în Asia de Sud-Est.