Cel puţin 35 persoane au murit în urma unei explozii la o benzinărie din Daghestan, sudul Rusiei

Cel puţin 35 persoane au fost ucise într-o explozie la o benzinărie din Daghestan, în sudul Rusiei. Deflagraţia a avut loc în capitala regională Makhachkala, care se află pe coasta Mării Caspice, la ora locală 21:40 (19:40 BST).

15 aug. 2023, 08:43
Cel puţin 35 persoane au murit în urma unei explozii la o benzinărie din Daghestan, sudul Rusiei

UPDATE

: Cel puţin 35 de persoane au murit în explozia urmată de un incendiu dintr-o staţie de benzină din Daghestan, republică din Caucazul rus, potrivit ultimului bilanţ publicat marţi de Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, relatează AFP.

Ucraina anunţă „unele succese” în contraofensivă. Rusia pretinde că forţele ucrainene au rănit şase persoane în bombardamentele asupra zonelor ocupate din regiunea Doneţk
UPDATE: Autorităţile locale vorbesc despre cel puţin 27 de decese, printre care ar fi şi trei copii, anunţă BBC care citează Interfax. De asemenea, sunt peste 60 de persoane rănite, dintre care 10 sunt în stare critică, a declarat ministrul adjunct rus al sănătăţii, Vladimir Fisenko.

13 dintre răniţi sunt copii, a anunţat şi Ministerul Sănătăţii din Daghestan.

Ştirea iniţială

Alte 60 de persoane au fost rănite, în timp ce, potrivit unui raport rus neconfirmat care citează medici, bilanţul morţilor după explozia din Daghestan ar putea fi de 25 de persoane.

Cauza exploziei care a declanşat incendiul nu este încă clară. Imaginile au arătat un incendiu de mari proporţii care ilumina cerul nopţii şi mai multe maşini de pompieri la faţa locului. Aproximativ 260 de lucrători de urgenţă au fost mobilizaţi, la fel ca şi un avion pentru a evacua răniţii grav la Moscova, a precizat ministerul, potrivit News.ro.

Agenţia rusă de ştiri Interfax a citat medici care au declarat că trei copii se numără printre morţi. Incendiul s-a extins pe o suprafaţă de 600 de metri pătraţi şi că există pericolul unor noi explozii.

Un martor anonim, citat de ziarul rusesc Izvestia, a declarat că incendiul a pornit de la o parcare de maşini situată vizavi de benzinărie. „După explozie, totul a căzut în capul nostru. Nu mai puteam vedea nimic”, a declarat martorul.

Republica Daghestan este una dintre cele 83 de părţi constitutive ale Federaţiei Ruse şi este cea mai sudică parte a ţării. Makhachkala se află la aproximativ 1.600 km de Moscova.

Citeşte şi: Zelenski: Ucraina este în război. Şi cei care nu luptă pe linia frontului trebuie să ajute la luptă. Nu în baruri, nu în cluburi, nu în curse de stradă sau vreun fel de consum ostentativ