Cel puţin 30 pompieri au murit, după prăbuşirea unui turn cu 17 etaje din Teheran, în urma unui incendiu

Cel puţin 30 de pompieri au murit după ce o clădire de 17 etaje din centrul capitalei iraniene Teheran s-a prăbuşit joi în urma unui incendiu puternic, relatează postul public de televziune Press TV.

RomaniaTV.net
19 ian. 2017, 10:19
Cel puţin 30 pompieri au murit, după prăbuşirea unui turn cu 17 etaje din Teheran, în urma unui incendiu

O clădire turn de 17 etaje din centrul capitalei iraniene Teheran s-a prăbuşit joi în urma unui incendiu puternic, au anunţat autorităţile, care au precizat că în urma incidentului au fost rănite cel puţin 38 de persoane, scrie The Associated Press, citând presa iraniană.

Pompierii au încercat fără succes să stingă incendiul timp de mai multe ore, timp în care poliţia a ţinut populaţia departe. Clădirea s-a prăbuşit în doar câteva secunde, incidentul fiind surprins în direct de televziunea publică, chiar în timp ce un reporter relata de la faţa locului.

Potrivit postului public de televziune Press TV, există informaţii că mai multe persoane sunt prinse sub dărâmături.

Potrivit AFP, imobilul, una dintre primele clădiri de mari dimensiuni construite la Teheran în anii 1960, a fost evacuată înainte să se prăbușească. 

Cu toate acestea, zeci de pompieri care luptau contra incendiului se aflau încă în interior.

Această clădire, numită Plasco Building, a fost construită în 1962 și acolo se aflau mai ales un centru comercial și ateliere de îmbrăcăminte. 

„I-am avertizat de mai multe ori pe responsabilii imobilului” contra fragilității clădirii, a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor, Jalal Maleki.