Incendiu la mall în Rusia. Bilanţul a ajuns la 64 de morţi UPDATE

Zeci de persoane au murit, după ce un incendiu a izbucnit într-un centru comercial din oraşul Kemerovo, aflat în sud-vestul regiunii ruse Siberia, a anunţat luni Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, relatează site-ul agenţiei Tass, preluat de Mediafax. Autorităţile actualizează la intervale scurte situaţia victimelor.

RomaniaTV.net
25 mart. 2018, 22:38

UPDATE Numărul morţilor în urma incendiului izbucnit duminică la un mall din Kemerovo (oraş industrial din vestul Siberiei) a ajuns la cel puţin 64, a anunţat luni ministrul situaţiilor de urgenţă Vladimir Pucikov, citat de EFE, în condiţiile în care zeci de persoane sunt date în continuare dispărute, relatează AFP.

‘Continuăm operaţiunile de căutare. Există persoane date dispărute’, a afirmat Pucikov, care a confirmat bilanţul de 64 de morţi până acum.

Ministrul, care s-a deplasat la faţa locului, a declarat că pompierii şi echipele de intervenţie acţionează cu mari riscuri pentru viaţa lor, deoarece structura centrului comercial a fost grav afectată de incendiu.

_______________

Un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă a anunţase iniţial că au fost găsite încă 11 cadavre în zona unde se afla cinematograful. Ulterior a confirmat că autorităţile au descoperit în cinci trupuri neînsufleţine, bilanţul ajungând la 53 de morţi.

Incendiul a avut loc în centrul comercial Zimnyaya Vishnya, localizat în oraşul Kemerovo, pe bulevardul Lenin, unul dintre drumurile principale ale localităţii. Potrivit relatărilor, focul a izbucnit la etajul al treilea unde se află un cinematograf şi un loc de joacă pentru copii.

Pompierii au reuşit să salveze 20 de oameni şi să evacueze alte 100 de persoane. Autorităţile au demarat o anchetă în urma incidentului.

____________

Autorităţile au confirmat că cel puţin 37 de persoane au murit în incendiul care a izbucnit duminică într-un mall din oraşul siberian Kemerevo. Printre victime se numără şi 11 copii. Alte 69 de persoane, din care 40 de copii, sunt date dispărute, relatează RT.com.

Pe lângă acestea, alte 200 de animale care locuiau într-o mică grădină zoologică sunt presupuse a fi moarte, din cauza fumului inhalat.