Cel puţin 40 de militari şi poliţişti ucişi în Yemen, în atacuri simultane comise de Al-Qaida

Cel puţin 40 de militari şi poliţişti yemeniţi au fost ucişi vineri în atacuri simultane lansate de presupuşi membri Al-Qaida împotriva unor instalaţii militare şi forţe de securitate în sudul Yemenului, potrivit unor surse militare, relatează AFP.

RomaniaTV.net
20 sept. 2013, 09:26
Cel puţin 40 de militari şi poliţişti ucişi în Yemen, în atacuri simultane comise de Al-Qaida

Un atac a vizat o bază a unităţilor speciale din cadrul forţelor de securitate la Maifaa, în provincia Shabwa, omorând opt poliţişti, în timp ce două poziţii ale armatei, situate la o distanţă de aproximativ 15 kilometri, erau atacate simultan de persoane înarmate care au ucis cel puţin 32 de militari, au precizat aceste surse.

„Militari au fost capturaţi” de atacatori, în urma atacurilor asupra poziţiilor armatei în regiunea Al-Noucheiba, au declarat martori contactaţi telefonic de AFP.

Aceste atacuri sângeroase, efectuate simultan vineri dimineaţa în provincia Shabwa, un fief Al-Qaida, au fost atribuite de sursele militare citate reţelei teroriste, foarte activă în sudul Yemenului.

Al-Qaida în Peninsula Arabia (AQPA) este considerată aripa cea mai periculoasă a reţelei teroriste fondate de către Osama ben Laden, un saudit a cărei familie este originară din Yemen.

Organizaţia teroristă a profitat de slăbirea puterii centrale, în urma unei insurecţii populare împotriva fostului preşedinte Ali Abdallah Saleh în 2011, pentru a-şi consolida controlul asupra ţării.