Cel puţin 60 de morţi, după explozia unei cisterne. Anterior deflagraţiei, victimele atacaseră pompierii cu pietre

Un camion-cisternă, încărcat cu combustibil, a fost implicat într-un accident în Niger. La faţa locului s-au adunat mai mulţi oameni, încercând să-şi umple recipientele cu benzină, însă explozia care a urmat i-a ucis pe cei mai mulţi dintre ei.

07 mai 2019, 14:04
Cel puţin 60 de morţi, după explozia unei cisterne. Anterior deflagraţiei, victimele atacaseră pompierii cu pietre

Pe lângă cei 60 de morţi, aproximativ 40 de persoane au fost rănite. Accidentul a avut loc la câteva sute de metri de Aeroportul Internaţional din Niamey, capitala Nigerului.

Numărul morţilor ar putea fi însă mult mai mare, după cum afirmă Hamani Adamou Abdoul-Aziz, şeful comandamentului de pompieri, el argumentând că mulţi dintre răniţii cu arsuri de gradul trei au şanse minime de supravieţuire.

Înainte de explozie, oamenii au refuzat să asculte de polițiştii care doreau să îi țină departe de pericol. „Pompierii au fost chiar atacaţi cu pietre”, a spus Hamani Adamou Abdoul-Aziz. Conform primelor mărturii, un motociclist care tocmai umplea îşi umpluse canistrele a fost cel care a declanşat tragedia. Când a vrut să demareze, o scânteie de pe ţeava de eşapament a provocat uriaşa deflagraţie.