Cel puţin 84 de persoane au murit după ce au consumat alcool contrafăcut. Alte 200 au ajuns la spital

Cel puţin 84 de persoane au murit după ce au consumat băuturi alcoolice contrafăcute în statul Assam din nord-estul Indiei şi circa 200 de persoane au fost spitalizate, a declarat sâmbătă ministrul indian al Agriculturii, relatează Reuters.

RomaniaTV.net
23 feb. 2019, 11:55
Cel puţin 84 de persoane au murit după ce au consumat alcool contrafăcut. Alte 200 au ajuns la spital

Decesele au survenit la mai puţin de două săptămâni după ce peste 100 de persoane au murit din cauza consumului de alcool contaminat în nordul Indiei.

„La fiecare 10 minute primim informaţii despre victime din diferite locuri. Până în prezent, aproximativ 200 de persoane sunt în spital, multe dintre ele în stare critică”, a declarat ministrul sănătăţii din Assam, Himanta Biswa Sarma, potrivit Mediafax.

„Medicii din districtele din apropiere şi alţi colegi medici se grăbesc să facă faţă crizei”, a spus Sarma, după ce a vizitat pacienţii din Jorhat, aflat la aproximativ 300 de kilometri est de centrul financiar al statului, Guwahati.

Decesele cauzate de alcoolul contrafăcut, cunoscută local sub denumirea de hooch sau lichior de ţară, sunt frecvente în India, unde mulţi nu îşi pot permite să consume alcool de calitate.


loading...