Cel puţin 90 de detonatoare de bombe au fost descoperite într-o autogară din capitala ţării

Poliţia din Sri Lanka a descoperit luni 87 de detonatoare de bombe într-o autogară, în capitala Colombo, la o zi după un val de atentate soldate cu peste 290 de morţi şi 500 de răniţi în ţară, relatează AFP.

22 apr. 2019, 14:28
Cel puţin 90 de detonatoare de bombe au fost descoperite într-o autogară din capitala ţării

”87 de detonatoare au fost decoperite în autogara Bastian Mawatha din Pettah”, au anunţat forţele de ordine într-un comunicat.

Acest cartier se află la jumătatea drumului între hoteluri de lux de pe faleză şi Biserica Sf. Anton, unde au fost comise atacuri în duminica Paştelui, la Colombo. ”Poliţia a găsit 12 dintre ele (detonatoare) împrăştiate pe jos, iar mai târziu a percheziţionat un depozit de descărcare în care fost găsite alte 75 de detonatoare”, au precizat forţele de ordine. ”Niciun suspect nu a fost arestat. Poliţia din (cartierul) Pettah îşi continuă ancheta”, se arată în comunicat, potrivit news.ro.

Sri Lanka a decretat luni intrarea în vigoare a stării de urgenţă, începând de la miezul nopţii (21.30, ora României), în numele ”securităţii publice” şi a declarat o zi de doliu naţional marţi.

Starea de urgenţă are ca scop să consolideze acţiunea forţelor de securitate, dotându-le cu puteri speciale. ”Acest lucru a fost decis cu scopul de a autoriza poliţia şi cele trei forţe (ale armatei) să asigure securitatea publică”, a anunţat într-un comunicat preşedinţia acestei insule din Asia de Sud.

Citeşte şi Tatăl unuia dintre copiii aflaţi în Sri Lanka în momentul atacurilor cu bombe: „Sunt păziţi de foarte multe forţe de ordine”

Duminică, în decurs de câteva ore, o serie de bombe a semănat moartea şi teroarea în hoteluri de lux şi biserici care oficiau slujba de Paşte, în mai multe locuri din ţară. Foreţele de ordine au arestat 24 de persoane, potrivit news.ro.

Cel puţin două dintre cele opt atacuri au fost comise de către atacatori sinucigaşi, potrivit poliţiei. Trei poliţişti au fost ucişi după ce alt kamikaze s-a detonat în timpul unui raid al poliţiei într-o casă în care se aflau suspecţi.

Autorităţile au atribuit valul de atentate coordonare unei grupări islamiste locale – National Thowheeth Jama’ath (NTJ) -, care nu le-a revendicat, pentru moment. O explozie a avut loc luni în capitala Sri Lankăi, în cursul unei operaţiuni de deminare a unei bombe, într-o camionetă oprită în apropierea unei biserici vizate cu o zi înainte de un atentat sinucigaş, a anunţat poliţia.