Cel puţin opt morţi într-un atac armat în Ierusalimul de Est, anunţă poliţia israeliană

Cel puţin opt persoane au fost ucise vineri seară într-un atac armat în apropierea unei sinagogi din Ierusalimul de Est, a anunţat poliţia, după ce anterior serviciile de urgenţă anunţaseră zece răniţi, dintre care unii în stare gravă, relatează AFP.

27 ian. 2023, 22:43
Cel puţin opt morţi într-un atac armat în Ierusalimul de Est, anunţă poliţia israeliană

Cel puţin opt persoane au fost ucise vineri seară într-un atac armat la o sinagogă din Ierusalimul de Est, a anunţat poliţia, după ce anterior serviciile de urgenţă anunţaseră zece răniţi, dintre care unii în stare gravă, relatează DPA.

Poliţia a anunţat că alte câteva persoane au fost rănite în atacul de la sinagogă. Serviciile de salvare susţin că unii dintre răniţi sunt în stare gravă.

Potrivit serviciilor de urgenţă atacul armat a avut loc în cartierul Neve Yaakov, din Ierusalimul de Est, populat de colonişti evrei. De asemenea, serviciile de urgenţă precizaseră că teroristul a fost „neutralizat”.

Situaţia de securitate în Israel şi teritoriile palestiniene s-a înrăutăţit puternic în ultimele zile.

Un purtător de cuvânt al mişcării islamiste Hamas, care conduce în Fâşia Gaza, a declarat că atacul de vineri a fost o răzbunare pentru un raid al armatei israeliene în tabăra de refugiaţi din Jenin, în Cisiordania, de joi.

Citeşte şi: Reprimit pe Facebook de o zi, Donald Trump şochează din nou: „Dacă aş fi preşedinte, aş negocia sfârşitul acestui război oribil în 24 de ore”

Nouă palestinieni au fost ucişi şi alţi 20 răniţi în ciocnirile cu soldaţii israelieni de la Jenin.

Israelul a anunţat că operaţiunea din Jenin a fost efectuată pentru a aresta membri ai grupării Jihadul Islamic. Gruparea a elogiat atacul armat din Ierusalimul de Est, dar nu l-a revendicat.

SUA au condamnat atacul „revoltător” de vineri din Ierusalimul de Est, unde un atac armat la o sinagogă s-a soldat cu cel puţin opt morţi.

„Este absolut revoltător. Condamnăm acest aparent atac terorist în termenii cei mai puternici”, a declarat purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului de Stat, Vedant Patel.

Citeşte şi: Româncă găsită moartă în zăpadă în Italia, alături de trei dintre câinii ei. Femeia era înghețată și îngropată în zăpadă