Reprimit pe Facebook de o zi, Donald Trump şochează din nou: „Dacă aş fi preşedinte, aş negocia sfârşitul acestui război oribil în 24 de ore”

Fostul preşedinte al Statelor Unite şi probabil noul candidat republican pentru alegerile din 2024, Donald Trump, a fost reprimit pe Facebook, odată ce Meta i-a retras suspendarea pe care o avea de mai bine de doi ani.

27 ian. 2023, 18:51
Reprimit pe Facebook de o zi, Donald Trump şochează din nou: „Dacă aş fi preşedinte, aş negocia sfârşitul acestui război oribil în 24 de ore”

Trump a fost suspendat de pe toate platformele Meta – Facebook şi Instagram – după ce a postat mai multe mesaje considerate a fi apeluri sau instigări la violenţă, în timpul şi după evenimentele din 6 ianuarie 2021, când susţinătorii săi au luat cu asalt Capitoliul.

Odată cu reîntoarcerea pe reţelele sociale, Trump şi-a început din nou tirada de afirmaţii incendiare.

„Dacă aş fi fost preşedinte, războiul dintre Rusia şi Ucraina nu s-ar fi întâmplat niciodată.

Dar, chiar şi acum, dacă aş fi fost preşedinte, aş putea negocia încheierea acestui război oribil şi cu escaladare rapidă în 24 de ore”, a scris el pe platforma socială Truth, pe care o deţine.

Citeşte şi: Putin a convocat Consiliul de Securitate. Rusia revendică o suprafaţă uriaşă de teren bogată în petrol şi gaze

Fostul preşedinte al SUA, recent reprimit pe Facebook, a adăugat: „O astfel de risipă tragică de vieţi umane !!!”, potrivit Newsweek.

Preşedintele american Joe Biden are puterea de a pune capăt conflictului din Ucraina cerând Kievului să negocieze, dar până acum nu a făcut-o, a subliniat de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o conversaţie cu jurnaliştii.

„Cheia regimului de la Kiev se află în mare parte în mâinile Washingtonului”, a spus Peskov, în briefingul său zilnic obişnuit.

„Acum vedem că actualul şef al Casei Albe nu vrea să folosească această cheie. Dimpotrivă, el alege calea de a da şi mai multe arme Ucrainei”, a adăugat Peskov, conform The Guardian.

Citeşte şi: Un elicopter rusesc folosit la transportul înalţilor demnitari s-a prăbuşit pe aeroportul din Vnukovo