Cel puţin patru bănci din România sunt scoase la vânzare

Bancă de vânzare la preţ negociabil, căutăm cumpărător serios şi cu bani. Aceasta este situaţia în care se află cel puţin patru bănci din România, pe care proprietarii lor se chinuie să le vândă. Cum ne aflăm în plină criză, cumpărătorii nu se prea înghesuie.

RomaniaTV.net
25 dec. 2011, 10:49
Cel puţin patru bănci din România sunt scoase la vânzare

Sătui să piardă bani, unii proprietari străini vor să-şi vândă băncile din România. Îi sperie şi perspectivele slabe pentru următorii ani. De altfel, BNR va înăspri condiţiile de creditare pentru populaţie din ianuarie. Şi aşa puţini, banii băncilor vor fi dirijaţi către firme.

„Nu va mai fi niciodată, în viitorul previzibil măcar, ce-a fost până în 2008. Şi atunci este normal, acest regulament al Băncii Naţionale este un regulament care pleacă de la această realitate. Cu bani mai puţini şi mai scumpi să reuşeşti să-i împarţi în piaţă în aşa fel încât banii să ajungă întâi la companii”, spune Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.

Acum, cel puţin patru bănci din cele 41 de pe piaţă sunt de vânzare : ATE Bank, Volksbank România, Romexterra şi RBS România. Pe ultima, proprietarii englezi se chinuie să o vândă de doi ani.

Unii specialişti cred că vor fi bănci care vor pleca din România chiar anul viitor. BNR se aşteaptă mai degrabă la fuziuni.

Prima fuziune a fost deja anunţată. Bancpost şi Alpha Bank se vor uni, după ce băncile lor mamă au decis să fuzioneze.

La capitolul intrări, doar Banca Chinei s-a arătat până acum interesată de România.


loading...
Partenerii noștri