Cel puţin patru morţi în Herson, în urma unui nou atac rus cu lansatoare multiple de rachetă VIDEO

Cel puţin patru persoane au fost ucise, iar alte zece rănite, într-un bombardament rus vizând oraşul Herson, în sudul Ucrainei, din care armata rusă s-a retras în urmă cu două săptămâni, anunţă guvernatorul militar al Hersonului, Iaroslav Ianuşevici.

25 nov. 2022, 10:32
Cel puţin patru morţi în Herson, în urma unui nou atac rus cu lansatoare multiple de rachetă VIDEO

”Invadatorii ruşi au deschis focul asupra unui cartier locuit, cu lansatoare multiple de rachetă”, anunţă şeful Administraţiei Militare din Herson. ”Un imobil mare a luat foc”, anunţă în altă postare pe Telegram Iaroslav Ianuşevici.

Trupele ruse s-au retras la finalul săptămânii trecute din orașul Herson, consolidându-și astfel pozițiile mai ușor de apărat de pe malul stâng al Niprului.

A fost o urmare a unei ofensive calculate a Ucrainei, care a lovit constant centrele de comandă și depozitele de armament, întrerupând, în același timp, lanțurile de aprovizionare – un lucru care a făcut ca poziția forțelor ruse din oraș să devină nesustenabilă.

Poziția oficială a Ministerului Apărării de la Moscova a fost aceea că decizia a avut rolul de a proteja viețile oamenilor, iar Vladimir Putin a evitat un comentariu pe această temă. Însă sursele apropiate administrației prezidențiale și guvernului rus citate de Meduza au subliniat acum că retragerea a fost un „eveniment foarte dureros” pentru „elitele rusești”. Un interlocutor apropiat de oamenii de afaceri din „cercul intim” al lui Vladimir Putin a fost și mai dur.

„Există o realizare a faptului că am pierdut adevăratul război. Oamenii încep să se gândească la modul în care își vor trăi viața, la locul pe care ar dori să îl ocupe în viitor, la mizele lor”, a spus acesta.

„(Pe de o parte) vor exista sentimente revanșarde. Pe de altă parte, va exista o cerere de normalizare și stabilizare (a situației)”, a mai spus sursa pentru Meduza.

Citeşte şi: Zelenski sfidează din nou Rusia: „Am îndurat nouă luni de război la scară largă şi Rusia nu a găsit o cale să ne învingă. Şi nici nu va găsi”