Cel puţin şase morţi într-un atac comis împotriva unui tren de pasageri în Pakistan

Cel puţin şase persoane au fost ucise şi alte 20 rănite, luni, după explozia unei bombe la trecerea unui tren de pasageri în provincia pakistaneză instabilă Balucistan (sud-vest), au anunţat oficialii locali, citaţi de AFP.

RomaniaTV.net
21 oct. 2013, 09:04
Cel puţin şase morţi într-un atac comis împotriva unui tren de pasageri în Pakistan

„A fost un atentat cu bombă, ţinta a fost un tren de pasageri. Cel puţin şase persoane au murit şi alte 17 au fost rănite”, a declarat pentru AFP ministrul de Interne din această regiune destabilizată de o rebeliune locală şi atacuri ale insurgenţilor talibani.

Bomba a explodat la trecerea trenului Jaffar Express în apropierea unei gări din districtul local Naseer Abad, au anunţat autorităţile. Această linie feroviară face legătura între Rawalpindi şi Quetta, capitala Balucistanului.

Potrivit unui alt oficial local, Zafar Shah Bukhari, trenul a deraiat după explozie. „Şase dintre răniţi sunt în stare critică”, a adăugat el, exprimându-şi temerea că bilanţul va creşte.

Balucistan, provincie cu o suprafaţă comparabilă cu cea a Italiei, situată la frontiera cu Iranul şi Afganistanul, este devastată de conflictul dintre rebeliunea secesionistă şi forţele armate, de atacurile împotriva minorităţii musulmane şiite comise de grupări radicale sunnite şi de banditism.

Atacul împotriva Jaffar Express nu a fost încă revendicat.