Cel puţin trei morţi şi zeci de dispăruţi după prăbuşirea unei mine de aur

Cel puţin trei persoane au murit şi zeci de persoane au fost date dispărute miercuri după prăbuşirea cu o zi înainte a unei mine de aur ilegale în Indonezia, au anunţat autorităţile, relatează AFP.

RomaniaTV.net
27 feb. 2019, 13:38
Cel puţin trei morţi şi zeci de dispăruţi după prăbuşirea unei mine de aur

Echipele de salvare se aflau la locul accidentului produs în regiunea Bolaang Mongondow, în nordul arhipelagului Célebes, unde prăbuşirea minei a provocat o alunecare de teren.

Trei persoane au fost găsite moarte şi 14 au fost scoase în viaţă de sub dărâmături miercuri dimineaţă, potrivit responsabililor echipelor de ajutor.

‘Zeci de oameni se aflau în căutare de aur în acest sit când grinzile s-au rupt brusc din cauza instabilităţii solului’, a declarat Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al agenţiei de gestionare a dezastrelor.

‘Se estimează că aproximativ 60 de persoane se află sub dărâmături’, a adăugat el. Cinci mineri au fost ucişi în decembrie într-un accident produs la o mină de aur ilegală în aceeaşi regiune.

Oficiali locali au declarat miercuri că victime răspund încă apelurilor salvatorilor, însă este neclar câţi mai sunt în viaţă.

Operaţiunile de salvare sunt dificile din cauza instabilităţii solului produsă de numeroasele puţuri clandestine săpate pentru găsirea de aur.

Nouă persoane au fost spitalizate pentru scurt timp după accident, în timp ce multe altele primesc în continuare îngrijiri, a declarat un oficial al spitalului local, Wahdiana Mantang.

În arhipelag se află numeroase mine de aur care nu respectă niciuna dintre normele oficiale de siguranţă.

În 2016, 11 mineri au fost ucişi într-o alunecare de teren într-o mină ilegală din provincia Jambi.