Un mort şi 49 de răniţi, după ce un tren de navetişti a deraiat în apropiere de Barcelona UPFATE

O persoană şi-a pierdut viaţa şi 49 au fost rănite, dintre care cinci grav, după ce un tren de navetişti a deraiat marţi în localitatea Vacarisses, în apropiere de Barcelona, ca urmare a unei alunecări de teren după ploile torenţiale care au căzut în ultimele zile în Catalonia, a informat Protecţia Civilă spaniolă, potrivit La Vanguardia.

RomaniaTV.net
20 nov. 2018, 07:35
Un mort şi 49 de răniţi, după ce un tren de navetişti a deraiat în apropiere de Barcelona UPFATE

„Acţionăm în cazul deraierii trenului care circula între Vacarisses şi Barcelona, pentru a evacua” pasagerii, au indicat Mossos, care au transmis că accidentul s-a produs între staţiile Vacarisses şi Vacarisses-Torreblanca, aflate la distanţă de o oră pe calea ferată de capitala provinciei catalane, Barcelona.

”Este vorba despre un tren cu şase vagoane”, a menţionat Protecţia Civilă, care a adăugat că ultimele două vagoane ale garniturii de tren au căzut într-o râpă din cauza unei alunecări de teren, potrivit cotidianului El Pais, preluat de Agerpres.

În momentul accidentului, în tren se aflau 133 de persoane, „o singură persoană a decedat, cinci au fost grav rănite şi 44 au suferit răni uşoare”, a precizat Protecţia Civilă, într-un mesaj postat pe contul de Twitter.

La faţa locului au acţionat 14 autospeciale de pompieri, opt ambulanţe ale Serviciului de Urgenţe Medicale (SEM) ale regiunii autonome catalane şi şase patrule ale poliţiei catalane.

Traficul feroviar între Terrassa şi Manresa a fost întrerupt, iar din cauza accidentului – care a avut loc la ora locală 06:15 – pe această rută se înregistrează întârzieri de până la 30 de minute, a anunţat Rodalies, care a introdus un serviciu alternativ de transport rutier.