12 morţi şi 60 de răniţi, în urma unei explozii cu bombă improvizată la o piaţă din Filipine

12 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 60 au fost rănite, în urma unei deflagraţii care a avut loc vineri seara în zona unei pieţe de noapte din oraşul filipinez Davao, relatează postul de televiziune CNN Filipine. Un purtător de cuvânt al preşedinţiei a declarat că a fost vorba de o bombă improvizată. 

02 sept. 2016, 16:24
12 morţi şi 60 de răniţi, în urma unei explozii cu bombă improvizată la o piaţă din Filipine

Un purtător de cuvânt al președinției a declarat că a fost vorba de o bombă. „Am găsit schije care provin de la un dispozitiv exploziv improvizat”, a afirmat el la postul local de radio DZMM preluat de AFP, conform Agerpres. 

Președintele Duterte s-a aflat vineri la Davao, însă este în siguranță la o secție de poliție după explozie, a afirmat fiul său Paolo Duterte, care este viceprimar al orașului.

„Pe baza anchetei iniţiale, poliţiştii au descoperit urme de şrapnel de la un dispozitiv exploziv industrial”, a declarat secretarul filipinez al comunicaţiilor, Martin Andanar, în cadrul unei intervenţii la radio, scrie news.ro.

Deşi nicio grupare nu a revendicat explozia, purtătorul de cuvânt prezidenţial le-a cerut filipinezilor să evite mulţimile aglomerate.

Incidentul a avut loc la o piață în fața hotelului Marco Polo din Davao, în sudul Filipinelor, a afirmat un purtător de cuvânt al armatei. Un oficial al poliției a afirmat că cel puțin 30 de persoane au fost spitalizate.

Fiul președintelui Duterte a declarat pentru Reuters că tatăl său se afla departe de locul în care s-a produs explozia. Mai devreme, președintele filipinez a apărut într-o conferință de presă televizată în oraș.

Cinci bărbați și cinci femei au fost uciși în explozie, a precizat Paolo Duterte.

Președintele Duterte este extrem de popular în Davao unde a deținut funcția de primar timp de peste 22 de ani înainte de a câștiga alegerile prezidențiale în luna mai, victorie obținută în urma promisiunilor că va declanșa un război împotriva drogurilor în care au murit peste 2.000 de oameni după ce a preluat mandatul pe 30 iunie.