Cele 10 alimente care previn accidentele vasculare cerebrale și atacurile de cord

Bolile cardiovasculare au o incidență din ce în ce mai crescută în rândul populației din România.

22 dec. 2023, 11:11
Cele 10 alimente care previn accidentele vasculare cerebrale și atacurile de cord

Hipertensiunea arterială sau ucigașul tăcut, colesterolul cu cifre care depășesc toate limitele de siguranță, accidente vasculare cerebrale, atacuri de cord – iată doar câteva dintre problemele care s-ar putea preveni printr-o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos.

Am făcut o listă cu alimente pe care să le introduci în dietă și care vor contribui la reducerea depunerilor de grăsimi pe artere, la scăderea tensiunii arteriale și la reducerea inflamației, principalii factori care contribuie la bolile cardiovasculare.

1. Scorțișoară

Scorțișoara este un aliment minune pentru sistemul cardiovascular. Aproximativ o jumătate de linguriță de scorțișoară pe zi poate reduce colesterolul rău (LDL) cu 18%, în același timp eliminând și prevenind acumularea plăcii de aterom. Scorțișoara previne eliberarea acidului arahidonic, un acid gras inflamator, din membranele trombocitelor din sânge, deci, oprește îngroșarea sângelui și previne creșterea tensiunii arteriale. Citește AICI continuarea. Lista completă a alimentelor care pot preveni accidentele vasculare cerebrale și atacurile de cord.