Cele 10 melodii pe care CIA le-a folosit pentru torturarea prizonierilor. Cele mai chinuitoare cântece

Referenul repetat al unei melodii poate deveni o adevărată tortură acustică, iar CIA nu s-a temut niciodată să aplice această metodă.

30 mai 2023, 19:14
Cele 10 melodii pe care CIA le-a folosit pentru torturarea prizonierilor. Cele mai chinuitoare cântece
Top 10 melodii folosite de CIA pentru a tortura deținuții

Topul celor 10 melodii folosite de CIA ca tortuă. Serviciul secret extern folosește o tehnică denumită „Dezorientare a sunetului”, prin care prizonierii sunt obligați să asculte muzică la volum ridicat timp de 24 de ore.

Conform rapoartelor, „deținuții au fost ținuți în întuneric complet și în mod constant închiși în celule izolate, cu zgomot puternic sau muzică și doar o găleată pentru a o folosi pentru deșeurile umane”. Scopul metodei este de a „crea frică, de a dezorienta”.

Citește și: Tudor Gheorghe, în formă de zile mari la 77 de ani. Care este secretul artistului: „Nu-mi permit să leşin după două melodii”

Muzica aleasă pentru metodele de tortură ale CIA este are un scop precis. Deținutul Mozzam Begg a explicat: „Într-un fel muzica nu m-a deranjat. Am crescut în Marea Britanie, știam ce este. Dar sătenii afgani, yemeniții, acești tipi au fost năuciți, uimiți și confuzi”.

„Acești oameni nu au auzit heavy metal. Ei nu pot înțelege astfel de muzică. Dacă pui o melodie timp de 24 de ore, funcțiile creierului și ale corpului încep să o ia razna, șirul gândurilor se încetinește și voința îți este ruptă. Atunci venim și vorbim cu ei”, a explicat sergentul Mark Hadsell.

Citește și: Poliția din Noua Zeelandă a încercat să-i disperseze pe anti-vacciniști cu cele mai urâte melodii din lume

Redarea unei melodii la volum ridicat duce la privarea de somn, lucru care duce la alte orori. Metoda a fost condamnată de muzicieni. Stevie Benton de la trupa Drowning Pool, a cărei melodie „Bodies” a fost folosită în acest sens”, a spus: „Consider că este o onoare că poate cântecul nostru ar putea fi folosit pentru a potoli un alt atac de la 11 septembrie sau ceva de genul ăsta”. Ulterior, artistul și-a retras declarația și a susținut că citatele sale au fost scoase din context.

Top 10 melodii folosite de CIA

  1. Baby One More Time – Britney Spears
  2. Bodies – Drowning Pool
  3. Born in the U.S.A. – Bruce Springsteen
  4. Die MF Die – Dope
  5. Enter Sandman – Metallica
  6. Kim – Eminem
  7. Raspberry Beret – Prince
  8. Rawhide – the Blues Brothers
  9. Theme Song – Barney & Friends
  10. White America – Eminem