Poliția din Noua Zeelandă a încercat să-i disperseze pe anti-vacciniști cu cele mai urâte melodii din lume

Autoritățile din Noua Zeelandă au apelat la o măsură de-a dreptul inovativă în încercarea de a dispersa mulțimea de protestatari anti-guvernamentali. Poliția a încercat să-i disperseze pe anti-vacciniști difuzând melodii din playlistul cu cele mai urâte melodii din lume.

15 feb. 2022, 16:41
Poliția din Noua Zeelandă a încercat să-i disperseze pe anti-vacciniști cu cele mai urâte melodii din lume

Autoritățile din Wellinton, Noua Zeelandă, au dat dovadă de o creativitate ieșită din comun. După ce au încercat să disperseze mulțimea care protestează împotriva măsurilor impuse de guvern, măștile și vaccinurile obligatorii, cu gaze lacrimogene, hidranți de incendiu și apeluri directe, forțele de ordine au decis să disperseze protestatarii cu muzică din playlistul celor mai urâte melodii din lume.

CITEȘTE ȘI: Premierul şi-a anulat nunta din cauza restricţiilor COVID din Noua Zeelandă. „Asta-i viaţa”

Conform site-ului stuf.nz, printre melodiile transmise  s-au numărat hiturile cântăreților Barry Manilow și James Blun.  Inițiativa luată de autorități împotriva protestatarilor se pare că nu a avut prea mare succes.

CITEȘTE ȘI: Culmea pandemiei: lockdown după un singur caz de Covid în Noua Zeelandă

Noua Zeelandă trece la codul roşu

Din cauza Omicron, Noua Zeelandă va trece la codul roşu în sistemul său de protecţie, ceea ce înseamnă că măştile vor fi purtate mai mult. Totodată, barurile, restaurantele şi evenimente precum nunţile vor fi limitate la 100 de persoane.

Limita este redusă la 25 de persoane dacă localurile nu folosesc certificate de vaccinare, a precizat premierul neozeelandez Jacinda Ardern.

Restriţii dure împotriva COVID în Noua Zeelandă

Graniţele Noii Zeelande sunt închise pentru străini din martie 2020. Guvernul a amânat până la sfârşitul lunii februarie planurile pentru o redeschidere treptată, prevăzută să înceapă la mijlocul lunii ianuarie, îngrijorat de izbucnirea unui potenţialul focar Omicron, aşa cum s-a întâmplat în Australia vecină.

Cu puţine excepţii, persoanele care pot călători în Noua Zeelandă trebuie să depună cerere pentru a fi cazaţi în unităţi de carantină administrate de stat. Guvernul a încetat săptămâna trecută să mai emită noi sloturi pe fondul creşterii numărului de persoane care sosesc infectate cu varianta Omicron.

Aproximativ 94% din populaţia Noii Zeelande cu vârsta de peste 12 ani este complet vaccinată şi aproximativ 56% din persoanele eligibile au fost vaccinate cu doza de rapel.