Cele 15 tramvaie noi de la Astra vor intra în circulaţie de sâmbătă pe linia 41

Capitala va avea tramvaie noi pentru prima dată după 1989. Cele 15 tramvaie Imperio vor circula, începând de sâmbătă, pe linia 41.

08 dec. 2022, 14:41

Cele 15 tramvaie noi de la Astra vor intra în circulaţie de sâmbătă pe linia 41, a anunţat STB. Vechile tramvaie care circulau pe această linie vor fi redistribuite, iar de anul viitor linia 41 va avea integral tramvaie cu accesibilitate sporită.

Totodată, ca măsură de prevenire a actelor de vandalismn și pentru a încuraja plata călătoriei, fiecare tramvai va avea controlor dedicat, responsabil și cu partea de monitorizare a activităților pe parcursul întregii zile.

„Odată cu venirea acestor tramvaie, ne dorim să oferim publicului călător condiții mai bune de deplasare, care să-i determine să utilizeze din ce în ce mai mult transportul public. Ca orice nouă investiție, aceasta trebuie păstrată, ea fiind un bun comun”, a declarat Adrian Criț, Director General STB SA.

Cele 15 tramvaie noi de la Astra au validatoare la fiecare ușă, pentru a face plata călătoriei și cu cardul bancar sau cu dispozitive smart NFC. De asemenea, noile tramvaie au sistem de aer condiționat și încălzire HVAC, ce va permite reglarea automată a temperaturii, fără a mai fi necesară deschiderea geamurilor exterioare în niciun sezon.

Tramvaiele sunt echipate cu prize USB pentru alimentarea dispozitivelor mobile și vin cu sisteme de informare audio-video vizibile din orice loc al salonului, inclusiv Wi-Fi gratuit.

Citeşte şi: „Lux în București”. Au început probele pentru noile tramvaie. Cum arată la interior (VIDEO)

Potrivit STB, noile tramvaie au un consum energetic mult mai redus față de tramvaiele aflate în exploatare. Astfel, consumul energetic specific este de doar jumătate din cel al unui vagon V3A, respectiv doar o treime din valoarea unui tramvai Tatra.

Conducătorii tramvaielor beneficiază de condiții moderne de operare, cu o cabină spațioasă, echipată cu aer condiționat, camere video cu vedere în interiorul și exteriorul tramvaielor și un sistem de informare care le va oferi informații despre starea de funcționare a sistemelor tramvaiului, operarea ușilor și alte informații necesare în timpul mersului, a mai transmis STB.