„Lux în București”. Au început probele pentru noile tramvaie. Cum arată la interior (VIDEO)

Noile tramvaie Astra Imperio, achiziționate de Primăria Municipiului București (PMB), au avut miercuri, 30 noiembrie, prima probă pe timp de zi. Acestea au circulat pe linia tramvaiului 41.

01 dec. 2022, 15:46
„Lux în București”. Au început probele pentru noile tramvaie. Cum arată la interior (VIDEO)

STB SA a început să facă pregătirile necesare pentru a introduce în circulație noile tramvaie Astra Imperio. Ieri, noile tramvaie au circulat pe cea mai aglomerată linie din Capitală.

Tramvaiele urmează să circule în zilele lucrătoare, după ora 10 dimineața. În scurt timp acestea urmează să fie scoase pe traseu în serviciu comercial cu călători, informează Mobilitate.eu.

Totuși, primarul Nicușor Dan încă nu a stabilit o dată fixă la care vor fi date în trafic tramvaiele.

Iată cum arată noile tramvaie:

 

Mare scandal pe tema tramvaielor STB

 

Rămâne de văzut cum va fi tranșat scandalul dintre PMB și Astra Arad.

Comisia specială de la Primărie a refuzat să semneze recepția tramvaielor care se află, din vară, în depourile Societățnii de Transport București (STB). Discuțiile dintre cele două părți s-au blocat după ce Astra Arad a livrat tramvaie cu motoare mai slabe decât cele prevăzute în caietul de sarcini.

Mai precis, cei de la Astra Arad au livrat tramvaie cu motoare cu capacitate de 100 kw, în loc de 120 kw, așa cum fusese stabilit inițial. Acum, tot cei de la Astra Arad, reprezentați de patronul Valer Blidar, amenință cu procese. Afaceristul român a transmis un ultimatul Primăriei Capitalei și a fixat o dată-limită, 1 Decembrie.

Primele tramvaie, 13, au fost achiziționate de Primăria Capitalei din fonduri europene, de la Astra Arad. Contractul prevede ca în total, să fie puse în circulație 100 de tramvaie. În urma licitației, cei de la Astra Arad și-au asumat montarea unor motoare de 120 kw, doar că între timp, s-au „răzgândit” în privința „motorului câștigător”.