Cele cinci legume care nu trebuie să lipsească din alimentaţia ta. Broccoli este cap de listă

Cinci legume bogate în proteine, pe care este bine să le introduci în alimentaţia ta. În top se află broccoli, leguma fiind din ce în ce mai populară şi printre consumatorii români.

11 mai 2023, 17:49
Cele cinci legume care nu trebuie să lipsească din alimentaţia ta. Broccoli este cap de listă

Consumul de legume este esenţial pentru a avea o viaţă sănătoasă. Unele dintre ele sunt considerate a fi și o sursă importantă de proteine, dar şi de fibre.

„Legumele sunt pline de nutrienți și antioxidanți și nu au multe calorii. De asemenea, ele conțin fibre pentru a promova o digestie sănătoasă, ajutând în același timp la reducerea nivelului de colesterol rău”, au precizat specialiştii în nutriţie, conform EatThis.

Între cele cinci legume cu aport ridicat de proteine, broccoli este cap de listă. Ciupercile, varza, sparanghelul şi cartofii dulci sunt alte legume care nu ar trebui să lipsească din alimentatia ta. Cum arată topul legumelor bogate în proteine.

Citeşte şi Stresul strica dintii? Iata 7 sfaturi ca sa ai dintii albi si sanatosi

1 Broccoli

Pe lângă faptul că este o legumă bogată în proteine, s-a constatat că broccoli ajută la reducerea riscului de apariție a anumitor tipuri de cancer, ajută la sănătatea ochilor pe măsură ce îmbătrânești și contribuie cu vitamine importante precum acidul folic, vitamina C, vitamina K, potasiu, mangan și fier.

2 Ciupercile

Dintre toate tipurile de ciuperci, cele brune sunt considerate a fi „magice”. Cercetătorii menţionează că atunci când consumi ciuperci scade riscul de  mortalitate,  din toate cauzele.

3 Varza de Bruxelles

Este o legumă bogată în nutrienți și cu un conținut ridicat de proteine. Cu un conținut ridicat de vitamina C, vitamina K și acid folic, varza de Bruxelles oferă aproximativ 4 grame de fibre pe cană şi ajută la reducerea diabetului și a riscului de cancer,

Citeşte şi Mierea de albine, un elixir pentru sănătate, este remediu natural pentru sute de boli

4 Sparanghel

Sparanghelul conține potasiu, despre care Asociația Americană a Inimii spune că este crucial în menținerea unui nivel sănătos al tensiunii arteriale.

5 Cartofii dulci

Sunt bogaţi în proteine,  conţin 4,5 grame pe porție. Cartofii dulci au, însă, şi alte valori nutriționale bune pentru organism.