Cele doua Corei au reînceput ameninţările reciproce

Premierul sud-coreean Kim Hwang Sik a promis miercuri un răspuns sever la ameninţările militare ale Coreii de Nord, cu prilejul împlinirii unui an de la atacul nord-coreean asupra unei insule sud-coreene.

RomaniaTV.net
23 nov. 2011, 09:44
Cele doua Corei au reînceput ameninţările reciproce

„Guvernul va fi intransigent în împiedicarea oricărui act ce ameninţă siguranţa poporului nostru şi securitatea acestei ţări şi va da un răspuns sever (…)”, a afirmat premierul Kim într-o alocuţiune rostită la o ceremonie pentru marcarea unui an de la producerea incidentului, citat de Agerpres.

Coreea de Sud „va mobiliza toate mijloacele posibile pentru a împiedica provocările Coreii de Nord”, a declarat premierul sud-coreean, care a cerut Nordului să coopereze pentru menţinerea păcii şi prosperităţii în cele două Coreei.

Doi civili şi doi puşcaşi marini au fost ucişi în bombardarea insulei Yeonpyeong, în apropiere de graniţa maritimă disputată dintre cele două Coreei. Armata sud-coreeană a ripostat cu focuri de armă şi a avut cel mai ridicat nivel de alertă în timp de pace, de la încheierea armistiţiului cu Nordul comunist, în anii 50.