Cele mai bizare remedii împotriva mahmurelii

Milioane de oameni de pe întreg globul îşi petrec ziua de 1 ianuarie mahmuri, după marea petrecere de Anul Nou. Cei mai mulţi dintre ei apelează la remedii cunoscute, precum ciorba acră la români. Există, însă, câteva remedii anti-mahmureală extrem de bizare, în diverse colţuri ale lumii.

01 ian. 2014, 19:19
Cele mai bizare remedii împotriva mahmurelii

Canarul prăjit

Se spune că romanii antici îşi prăjeau un canar, micuţa pasăre galbenă, după o noapte plină de băutură. Din fericire, acum canarii sunt folosiţi doar ca animăluţe de companie.

Ceaiul Pu-erh

Ceaiul Pu-erh, o varietate de ceai asiatic, este renumit pentru puterea sa de a alunga efectele neplăcute ale alcoolului. Mai mult, acest ceai ajută la pierderea greutăţii şi la scăderea colesterolului.

Penisul de taur

Mahmurii nu vor să mănânce nimic după crunta beţie, iar penisul de taur nu ajută deloc la pofta de mâncare. Dar bărbaţii din Sicilia apelau la acest remediu când doreau să îşi revină după petreceri, mai ales că se credea că devin mai virili.

Exericiţiile fizice

După o noapte de beţie, nimeni nu are chef să se apuce de sport. Dar exerciţiile fizice sunt excelente pentru înlăturarea mahmurelii, întrucât îţi îmbunătăţesc starea psihică şi te scapă de toxine.

Sparanghelul

Sparanghelul nu este prea apetisant, însă este considerat unul dintre cele mai bune remedii împotriva mahmurelii, care ajută şi la protecţia ficatului.

Hering murat

Germanii apelează cu încredere la heringul murat după o noapte plină de băutură.

Cornul de rinocer

În Vietnam, cornul de rinocer se fierbe bine în apă, care apoi se bea de mahmuri. Vietnamezii cred că cornul de rinocer vindecă orice, de la alergii la cancer. Ipoteza aceasta nu este, însă, susţinută de ştiinţă, iar rinocerii au devenit specie pe cale de dispariţie din cauza vânătorii.

Bloody Mary de 2.000 de calorii

Săptămâna trecută, un restaurant din Londra a anunţat că a creat primul cocktail Bloody Mary de 2.000 de calorii – numindu-l The Bloody Lot. Remediul tradiţional anti-mahmureală – vodka, suc de roşii şi sos Tabasco – a fost recreat într-un cocktail de 4 kilograme, cu o groază de mâncare în vârf.

Măruntaiele

Turcii cred că poţi să îşi refaci burta mâncând…măruntaiele altor animale. Aşa că după beţie, turcii se servesc cu o ciorbă de burtă, gătită cu usturoi, ceapă şi smântână.

Ochii de oaie

Cel mai bizar remediu vine însă din Mongolia – ochii de oaie. Aşa că după multă băutură, mongolii se dreg cu ochi de oaie muraţi.