Cele mai bizare superstiţii despre bradul de Crăciun. De ce nu e bine să-l arunci după sărbători

Perioada sărbătorilor de iarnă a fost aşteptată îndelung de milioane de oameni. Copleşiţi de emoţii, îşi doresc ca totul să fie perfect - de la bucatele pregătite cu iscusinţă până la decoraţiuni, până la decoraţiuni sau petrecerea de Crăciun şi de Anul Nou.

01 ian. 2022, 22:45
Cele mai bizare superstiţii despre bradul de Crăciun. De ce nu e bine să-l arunci după sărbători

Din peisajul mirific nu lipsesc nici ciudatele superstiţii despre bradul de Crăciun, considerat „vedeta” acestei perioade magice. Află de ce nu este bine să fie aruncat după sărbătorile de iarnă.

Cele mai bizare superstiţii despre bradul de Crăciun. Lumânările aprinse şi vârful au o semnificaţie aparte

Când vine vorba despre bradul de Crăciun, părerile sunt împărţite – de la momentul în care trebuie adus în casă, până la decoraţiunile cu care este împodobit. Se crede că bradul nu ar trebui adus în casă mai devreme de Ajunul Crăciunului deoarece ar aduce ghinion.

Unii superstiţioşi cred că e bine ca în vârful bradului să fie pus un înger sau o stea pentru a fi protejaţi de spiritele rele. Alţii preferă să împodobească bradul în Ajunul Crăciunului şi numai după ce copiii au adormit. Astfel, micuţii ar avea parte de protecţie divină şi de magia sărbătorilor.

O altă practică neobişnuită se numără printre superstiţiile despre bradul de Crăciun. Unii oameni îşi decorează bradul cu lumânări pe care apoi le dau foc. Se spune că dacă acela care le aprinde îşi vede umbra fără cap, atunci va avea grave probleme de sănătate în anul următor, conform Bzi.

De asemenea, în ziua în care bradul de Crăciun este adus în casă pentru a fi împodobit, e bine să ne punem dorinţe şi să ne facem planuri pentru Noul An. O altă superstiţie spune că în bradul de Crăciun trebuie agăţată o monedă legată cu aţă roşie. Aceasta aduce belşug şi bunăstare, iar aţa de culoare roșie simbolizează norocul în dragoste.

Citeşte şi: Reţetă de şorici moale, aperitivul perfect pentru masa de Crăciun

De ce nu e bine să arunci bradul de Crăciun după sărbători. Superstiţiile de Anul Nou

Pe lângă numeroasele supestiţii şi tradiţii din perioada sărbătorilor de iarnă, se fac pregătiri intense pentru Crăciun şi Revelion. Gospodinele se întrec în bucate ales pentru petrecerea dintre ani, în vreme ce mofturoşii optează pentru meniuri sofisticate.

Tradiționala masă de Crăciun și Revelion implică numeroase pregătiri pentru ca totul să fie perfect, aşa că atenţia la detalii este deosebit de importantă.

Intrarea în Noul An se vrea a fi una sub semnul veseliei și prosperității, motiv pentru care mulţi oameni respectă unele superstiţii. Se spune că nu e bine să arunci la gunoi bradul de Crăciun deoarece vei fi urmărit de ghinion tot anul.

De asemenea, unii superstițioși cred că ar fi bine ca bradul să fie ars sau plantat. Alţii consideră că se sărbătorește Boboteaza sau Epifania.

De ce bradul de Crăciun e stropit cu agheasmă

O altă practică inedită este aceea a stropirii bradului împodobit cu apă sfințită înainte de a fi ars pentru a alunga spiritele rele şi ghinionul.

Pe lângă celebrul brad, unii pregătesc și coronițe de Crăciun pe care le agață pe ușile de la intrare pentru a avea noroc și prosperitate.

Dincolo de numeroasele superstiţii despre bradul de Crăciun, acesta rămâne un simbol al sărbătorilor de iarnă, iar tradițiile și practicile nu fac decât să înfrumusețeze și mai mult această perioadă magică a anului.

Citeşte şi: Cinci moduri pentru a începe anul nou cu dreptul