Cele mai bune 3 ceaiuri împotriva răcelii

Să bei un ceai cald atunci când ești răcit nu este numai reconfortant, ci ajută și sistemul imunitar să lupte împotriva bolii. În sezonul rece, bea cât mai multe ceaiuri, ca metodă de prevenire a răcelii.

20 oct. 2014, 12:51
Cele mai bune 3 ceaiuri împotriva răcelii

Când cumperi ceai sub formă de pliculețe nu uita să citești lista de ingrediente, unele au arome adăugate, care nu sunt sănătoase. De asemenea, ține cont de faptul că unele plante medicinale pot interacționa cu unele medicamente, deci asigură-te că faci combinațiile potrivite.

Ceaiul verde
Ceaiul verde conține un antioxidant numit quercetină și un aminoacid numit L-teanină, care ajută organismul să lupte împotriva gripei. Acești compuși se găsesc, de asemenea, în ceaiul negru și în ceaiul oolong, care se obțin din ceaiul verde. Quercetina are efect antiviral, luptând împotriva virușilor care cauzează răceala. Spre deosebire de alte ceaiuri de plante, cel verde conține cofeină, deci ai grijă să nu îl bei seara.

Ceaiul de soc
Florile de soc tratează tractul respirator de infecțiile cauzate de răceală. Infuziile din flori de soc reduc inflamația mucoaselor și ajută împotriva congestiilor nazale. De asemenea, au proprietăți antivirale.

Citeşte mai mult pe femeicuidei.ro