Cele mai bune alimente care te încalzesc în mod natural pe timp de iarnă

Hainele groasa ajuta la incalzirea exterioara a corpului, dar pe timpul iernii trebuie sa ne incalzim si din interior spre exterior, iar alimentatia ne poate ajuta in acest sens!

02 dec. 2014, 08:20
Cele mai bune alimente care te încalzesc în mod natural pe timp de iarnă

Anumite alimente, bogate in nutrienti, antioxidanti si substante care mentin sistemul imunitar la un nivel optim, ne pot ajuta sa luptam din interior spre exterior cu temperaturile scazute de afara.

Ovazul
cu cat se raceste vremea, cu atat ar trebui sa consumam mai mult ovaz, mai exact produse integrale din ovaz. Acesta este bogat in fibre si in proteine vegetale, precum si in betaglucan, o substanta care ajuta la reducerea colesterolului cu pana la 10%. Nutrientii din ovaz ajuta metabolismul sa functioneze normal, contribuind astfel al mentinerea temperaturii corporale in limite normale si in sezonul rece.

Ciocolata calda
Nu ca am avea nevoie de prea multe motive ca consumam ciocolata calda, deseori venirea iernii fiind suficienta pentru a avea un motiv in plus ca sa ne delectam cu acest preparat delicios. Insa ciocolata calda trebuie sa fie de calitate, nu cine stie ce praf artificial cu aroma de ciocolata. Ciocolata calda de calitate – de preferinta neagra, consumata in sezonul rece, contribuie la mentinerea sanatatii inimii, dar si la sanatatea celulara, in general, caci contine flavonoizi, adica antioxidanti puternici care ne apara de radicalii liberi, ce pot dauna sanatatii cardiovasculare. O inima sanatoasa si o circulatie buna sa sangelui echivaleaza cu o mai buna mentinere a caldurii corpului pe timp de iarna.

Supa de fasole neagra
Preparata cu boia iute sau chilli, supa de fasole neagra poate fi o masa ideala pe timp de iarna, caci este o sursa ideala de fier si cupru. Mai mult, sorbitul lent din supa ajuta muschii sa foloseasca mai mult oxigen, fapt care-ti mentine sanatatea sistemului imunitar. O portie de supa de fasole neagra ofera organismului si 15 grame de proteine si fibre, esentiale pentru buna functionare a metabolismului, dar si antioxidanti.

Supa de dovleac
Daca duci lipsa de vitamina A, pe timp de iarna supa de dovleac ar trebui sa fie una dintre preferatele tale. Dovleacul, pasat cum trebuie si transformat in supa, fara prea multe adaosuri cremoase, ci doar bine condimentat, este o buna sursa de vitamina A, B1, B3, B6, C, E, acid folic, calciu, potasiu, seleniu, fier, mangan si de fibre. Toate acestea ajuta la buna sanatate a ochilor, dar si a pielii, ne protejeaza de raceli si intaresc sistemul imunitar. Mai mult, supa de dovleac asigura si senzatia de satietate pe termen lung, fiind recomandat si in curele de slabire.

Condimentele iuti
Fie ca este vorba de chilli, de boia iute sau chiar de ardei proaspat iute, este indicat sa oferi organismul o substanta regasite in acestea: capsaicina. Aceasta accelereaza arderile metabolice, fiind un bun adjuvant in timpul curelor de slabire, si contribuie la incalzirea organismului tocmai prin efectul de accelerare a arderilor.

Citeşte mai mult pe lyla.ro