Cele mai bune alimente pentru creier

Alimentaţia echilibrată asigură elementele nutritive esenţiale pentru a avea energie, dar şi pentru sănătatea creierului. Descoperă care sunt alimentele pe care le poţi mânca pe tot parcursul zilei, astfel încât să ai un creier sănătos!

RomaniaTV.net
12 iul. 2016, 09:40
Cele mai bune alimente pentru creier

Cereale, la micul dejun

La micul dejun, este ideal să consumi un bol cu cereale din grâu intergral, cu câteva afine şi zmeură, dar şi câteva căpşuni. Totodată, poţi să bei o cană cu cafea. Bananele sunt şi ele o alegere bună, fiind bogate în potasiu, magneziu şi zinc. Aceste minerale sunt importante pentru creier.

Fructe de pădure

Fructele de pădure sunt o altă alegere perfectă, fiindcă sunt bogate în antioxidanţi, ceea ce înseamnă că reduc riscul apariţiei maladiei Alzheimer cu aproximativ 53%. De asemenea, potrivit unui studiu făcut la Wheeling Jesuit University, falvonoizii prezenţi în afine pot încetini procesul de îmbătrânire celulară.

Salată verde, la masa de prânz

Cercetătorii de la Rush University Medical Center au aflat că dacă adaugi mai multe frunze verzi în mâncare (kale, salată verde, spanac) cu atât este mai mic riscul de declin cognitiv.

Citeşte şi  Cum se explică fenomenul de Deja Vu: ce se întâmplă în creier când ai această senzaţie stranie

De aceea această hrană este potrivită pentru masa de prânz. Participanţii la studiu care consumau câte două porţii de legume verzi zilnic arătau cu 11 ani mai tineri decât vârsta lor reală. La gustări sunt ideale fructele oleaginoase, precum migdalele. La masa de prânz este întotdeauna binevenit şi un suc proaspăt de fructe. Este o sursă ideală de vitamine pentru creier.

Peştele gras este o altă alegere potrivită pentru prânz, fiind bogat în acizi graşi Omega 3, care stimulează memoria.

Orez brun, la cină

O alegere potrivită pentru cină este un grătar de carne slabă de pui, alături de orez brun. Poţi consuma şi o porţie de peşte, care este bogat în acizi graşi Omega-3. Acesta reduce riscul apariţiei demenţei cu un procent de 47%.

Pentru desert este ideal să mănânci două-trei pătrăţele de ciocolată neagră. Aceasta este foarte sănătoasă datorită antioxidanţilor pe care îi conţine.

Descoperă cum te poate ajuta râsul să menții sănătatea minții AICI