Cele mai bune creme contra celulitei

Coșmarul oricărei femei, celulita necesită mult timp și voință pentru a putea fi estompată. Cremele din comerț promit de multe ori rezultate remarcabile, într-un timp foarte scurt. Câte dintre acestea sunt însă eficiente și oferă cu adevărat rezultatele promise?

RomaniaTV.net
07 aug. 2017, 08:55
Cele mai bune creme contra celulitei

Celulita este un proces de acumulare a țesutului adipos subcutanat, în special în zone precum coapsele, șoldurile sau fesele. Femeile sunt mai predispuse de a dezvolta celulită, cauzele fiind multiple: circulația sangvină deficitară, stagnarea toxinelor în țesuturile adipoase, dezechilibrele hormonale, reteția de apă, obezitatea, sedentarismul și alimentația nesănătoasă.

Ce produse e bine să alegi

Odată instalată, celulita devine destul de greu de îndepărtat. Alături de o dietă săracă în grăsimi și carbohidrați și exerciții de tonifiere, există și diferite creme și loțiuni care îți vin in ajutor. Cele mai bune sunt cele care conțin următoarele ingredente:

Retinol

Derivat al vitaminei A, retinolul este nutriment esențial pentru menținerea sănătății pielii. Acesta exfoliază, îndepărtând celulele moarte de la suprafața pielii, stimulează producția de colagen și procesul regenerării celulare. Cele mai bune rezultate sunt date de cremele ce au în compoziție o combinație de retinol, vitamina C și E, considerate vitaminele frumuseții, care îmbunătățesc elasticitatea zonelor afectate de celulită.  

Cafeina

Prin efectul său de stimulare circulatorie, cafeina ajută la eliminarea apei în exces din țesuturi și a grăsimilor, acționând ca un energizant. Este o substanță des întâlnită în produsele anticelulitice, datorită proprietății de a penetra ușor suprafața pielii. Totodată, activează microcirculația sângelui, stimulând degradarea grăsimilor. Este eficientă în combinație cu ingrediente precum ardeiul iute, alge marine, piper negru sau ulei de măsline.

Aminofilina

Stimulează arderea celulelor adipoase, ameliorând aspectul de coajă de portocală. Este o soluție temporară, însă extrem de eficientă. Cremele anticelulitice trebuie să aibă o concentrație de cel puțin 2% aminofilină, pentru rezultate optime. Acest compus deshidratează zonele cu grăsime și le micșorează, ajutând pielea să își recapete elasticitatea.

Mizează și pe ingrediente active precum extractele de ceai verde, viță de vie sau extractele din plante cu efect cicatrizant, precum gălbenelele și aloe vera, care reduc inflamațiile, ameliorând celulita. Pentru femeile de peste 40 de ani sunt recomandate și produsele pe bază de polifenoli, care stimulează regenerarea celulară.

Cum se aplică

Crema anticelulitică se masează cu mișcări circulare, de jos în sus, pentru o eficiență maximă. Se folosește dimineața, după duș, masând pielea cu fermitate, și seara, în funcție de ingrediente și de specificațiile fiecăreia. Produsele ce conțin retinol nu trebuie însă folosite atunci când pielea urmează să fie expusă la soare, putând provoca iritații. Se utilizează zilnic, pe o perioadă de cel puțin 8 săptămâni, pentru rezultate vizibile. Se recomandă să fie însă combinate cu un regim de viață sănătos și exerciții fizice, de tonifiere.

3 remedii anticelulitice naturale

Există câteva remedii anticelulită eficiente care pot fi pregătite cu ingrediente naturale, la îndemână.

1. Scrub cu cafea

Poate cel mai popular tratament împotriva aspectului inestetic de coajă de portocală este scrub-ul cu zaț de cafea. Acesta conține antioxidanți care îmbunătățesc circulația sangvină și contribuie la eliminarea celulitei. Se masează pur și simplu zonele afectate, timp de 4-5 minute, cu mișcări circulare. Pentru un maxim de eficiență, se acoperă cu folie alimentară și se lasă să acționeze cel puțin 30 de minute. Se clătește cu apă călduță. Procedeul poate fi repetat zilnic.

2. Scrub cu miere și sare de mare

Se amestecă zeama de la jumătate de lămâie cu 5 lingurițe de miere și cu 2 lingurițe de sare de mare. Se aplică amestecul pe piele, se acoperă cu un prosop curat și se lasă să acționeze 15 minute. Se clătește cu apă călduță. Acest procedeu îmbunătățește circulația sângelui și lasă pielea mai fermă.

3. Remediu cu ulei de măsline și ulei de migdale

Uleiurile esențiale sunt recunoscute pentru proprietățile lor în ameliorarea celulitei. Se amestecă o cantitate egală de ulei de măsline cu ulei de migdale și se masează pe piele, 5 minute. Se lasă să acționeze cel puțin 20 de minute, apoi se clătește cu apă călduță.

Află cum te ajută sâmburii de avocado să scapi de celulită AICI