Cele mai bune înghețate pentru zilele de vară. Trei rețete pe care le poți prepara singur în câteva minute

Cele mai bune înghețate pentru zilele caniculare de vară, pe care le poți prepara chiar tu acasă în doar câteva minute.

01 iun. 2021, 11:21
Cele mai bune înghețate pentru zilele de vară. Trei rețete pe care le poți prepara singur în câteva minute

Cele mai bune înghețate pentru zilele caniculare de vară care vor urma, le poți prepara singur acasă, în doar câteva minute. Înghețata pe băț este un desert preferat al multor persoane, adulți sau copii. Indiferent de vârstă există rețete ce pot fi preparate rapid, cu doar câteva ingrediente și care sunt potrivite chiar și pentru vegani.

Cele mai bune înghețate: Deliciu răcoritor și „incisiv”, gin tonic, lămâie și busuioc

Cei care vor să se răcorească cu ceva dulce, dar sunt pasionați și de cocktail-uri alcoolice pot prepara o rețetă de înghețată din gin tonic, busuioc, lămâie verde și căpșuni.

Pentru a prepara acest deliciu de vară, vei avea nevoie de 100ml de gin tonic, 25 grame de zahăr, 16 căpșuni, 2 lămâi verzi, 4 frunze de busuioc, 2 cutii de apă tonică.

Pune zahărul într-un castron, apoi adaugă puțină apă fierbinte și amestecă până când zahărul se dizolvă. Taie apoi căpșunile pe lung și una dintre lămâile verzi în jumătate. Stoarce sucul de la lâmîie peste zahărul dizolvat. Adaugă ginul și apa tonică și amestecă totul. Pune amestecul în formele de înghețată și adaugă frunzele de busuioc și căpșunile tăiate în fiecare dintre ele. Pune-le la congelator peste noapte, recomandă Metro. 

Cele mai bune înghețate: Festin de arome cu pepene galben, votcă și kiwi

 

Pentru aproximativ 6 porții vei avea nevoie de 300 de grame de pepene galben, 30 de grame de zmeură, 100ml de votcă, 2 bucăți de kiwi și câteva linguri de limonadă.

Amestecă într-un blender pepenele tăiat cubulețe și votca. Strecoară amestecul și toarnă-l într-un castron. Pune în fiecare formă de înghețată câteva bucăți de zmeură, toarnă amestecul de pepene galben și votcă, însă nu umple formele de înghețată complet. Pune preparatul la congelator pentru o oră.

Curăță fructele de kiwi, taiele-le cubulețe și pune-le peste preparatul din formele de înghețată, apoi toarnă și puțină limonadă. Pune întregul amestec din formele de înghețată la congelator peste noapte.

Cele mai bune înghețate: Desert vegan cu pina colada

Vei avea nevoie de 250 de grame de ananas, 100 de ml de rom, 50 ml nectar de agave și 400 ml de lapte de cocos.

Amestecă în blender 200 de grame de ananas tăiat cubulețe, cantitatea de rom, nectarul de agave și laptele de cocos. Strecoară amestecul într-un bol. Taie în felii subțiri cele 50 de grame de ananas. Pune feliile de ananas în formele de înghețată și apoi toarnă amesctecul. Pune totul la congelator peste noapte.