Cele mai bune metode ca să scapi de vergeturi şi reţete pentru acasă pentru a le combate

Orice mămică are problema aceasta. După naştere datorită fluxului de greutate cauzate de sarcină şi a pielii întinse, vergeturile nu au întârziat să apară.

RomaniaTV.net
18 sept. 2013, 07:18
Cele mai bune metode ca să scapi de vergeturi şi reţete pentru acasă pentru a le combate

De cele mai multe ori aceste inestetice cute pe piele ne fac sa devenim complexate, sa ne simtim mai putin atractive, sa ne izolam si sa ne ferim de aparitii in public, cum ar fi la piscina.

Ce sunt vergeturile?

Vergeturile sunt niste cicatrici lineare, cutanate care la inceput capata o nuanta de roz, apoi se transforma in alb.

Femeile gravide sunt cele mai predispuse la aparitia vergeturilor si nu numai. Exista, de asemenea, foarte multe adolescente si femei care se plang de aparitia vergeturilor.

Apar din cauza fluxului de greutate

Vergeturile sunt practice o inevitabilitate pentru femei. Avand in vedere fluxul de greutate cu care adolescentele, femeile si gravidele se confrunta, lucru ce nu poate duce decat la odioasele vergeturi.

Poate fi prevenita aparitia vergeturilor?

Exista persoane care sunt mai predispuse la aparitia vergeturilor fata de altele. Acest lucru nu tine de o medicamentatie anume sau de anumite tratamente, deci din pacate aparitia vergeturilor nu poate fi prevenita.

Ce putem face pentru a scapa de vergeturi?

Multe dintre vergeturi pot sa dispara de-a lungul timpului fara nici un tratament. Exista in ziua de azi numeroase tratamente impotriva vergeturilor cum ar fi: lasere, uleiuri naturale, crème specifice, geluri cu silicon etc.

Remedii

Aplicarea unor creme care contin vitamina K este un tratament foarte eficient. De asemenea, se recomanda consumul de alimente bogate in vitamina K, cum ar fi legumele cu frunze (salata), rosiile, ficatul de pasare si produsele lactate.

Alte alimente care lupta impotriva vergeturilor sunt nucile si semintele, plus alte alimente bogate in zinc.

Unul dintre cele mai simple remedii impotriva vergeturilor este aplicarea de 3 ori pe zi a uleiului de levantica in zonele afectate. Intr-un timp destul de scurt, vergeturile se vor estompa si chiar trata complet. Aceeasi proprietate o are si exfoliantul de corp cu caise, vergeturile devenind mai putin vizibile in cel mai scurt timp. Gelurile cu Aloe Vera sau cele cu vitamina E sunt de asemenea eficiente in tratarea vergeturilor.

Pe perioada sarcini se recomanda sa folosesti creme pe baza de vaselina pe abdomen sau unt de cacao.

Retete preparate in casa pentru tratarea vergeturilor, pe Lyla.ro.